Výběrová káva Bolivie TAKESI Geisha z dánské pražírny The Coffee Collective je charakteristická tóny liči, jasmínu, broskve a medu.
V bolivijských Andách se nachází farma Takesi, kterou vlastní rodina Iturralde a v jejímž čele stojí Juvenal Quijhua, který produkuje extra kvalitní kávu. Prudké svahy jsou velkou výzvou, ale místní farmáři jsou v těchto podmínkách odborníci. Specifikou této farmy je 1,5 metru hluboká vrstva humusu, kterou tvoří částečně rozložený organický materiál.
I u této kávy platí, že pražírna vykupuje zrnka nadprůměrnými cenami, v tomto případě přesahujícími pětadvacetinásobek běžných cen. Tento kvalitativní bonus má za cíl neustále navyšovat kvalitu produkované kávy, pomáhat farmářům k nastavení udržitelného finančního zázemí, a samozřejmě pomáhat také budovat lepší a silnější obchodní vztahy.
- Farma: Finca Takesi
- Nadmořská výška: 1,700-2,600 m n.m.
- Pražení: světlé
- Odrůda: Geisha