Přinášíme vám další pecku od oblíbených profíků z DAK Coffee Roasters! Tentokrát se jedná o svěží a jedinečnou naturálně zpracovanou Bolívii vynikající odrůdy SL34 od rodiny Los Rodriguez. Chutná funky a divoce, stejně jako horké léto. V chuti se setkáte s tóny tropického ovoce, bílých hroznů a coly.
Tato káva pochází ze zdrojů Agricafé - bolivijské rodinné firmy, která produkuje kávu z vlastních farem a získává vysoce kvalitní mikroloty od malých producentů v oblastech Los Yungas a Santa Cruz. Společnost Agricafé, která je průkopníkem v oblasti jihoamerické výběrové kávy, vstoupila do kávového průmyslu v roce 1986, kdy se Pedro Rodriguez rozhodl věnovat své vášni pro zemědělství. O více než 34 let později zažil a prožívá vzestupy a pády bolivijské kávy a nyní pracuje společně se svou dcerou Danielou a synem Pedrem Pablem. Tato trojice vede společnost s myšlenkou obnovit a zlepšit bolivijskou kávu tím, že spustí programy školení producentů a vysadí vlastní farmy ve výše zmíněných regionech.
Keňské odrůdy SL34 a SL28 a jejich různé mutace se v posledních letech staly v Latinské Americe velmi populární. SL je zkratka pro Scott Laboratories, která s těmito dvěma odrůdami přišla a byla založena v Nairobi v roce 1922. Při suché metodě jsou třešně po sběru rozprostřeny v tenké vrstvě na betonová patia, nebo na africké postele, kde se suší. Případně se na dosušování používají i mechanické sušičky. Káva musí být pravidelně otáčená, aby se zamezilo vytváření plísní a nezapočala nechtěná fermentace. Když je sušení u konce, ať na slunci nebo v sušičce, slupka se mechanicky odstraní v takzvaném dry millu. Přímo tato kávička se sušila na slunci na afrických záhonech na sousední farmě zvané El Fuerte.
- Nadmořská výška: 1.850 m n. m.