Doručení do Vánoc: Doručenína adresu
Stíháme(1-3 pracovní dny)

Kostarika Brazílie VÁNOČNÍ DUO 2023 - filtr / espresso

Napsat první hodnocení
Momentálně vyprodáno

Obsah balení

Pražírna
Kmen Coffee Roasters
Země původu
Brazílie výběrová káva Brazílie
Region
Cerrado Mineiro
Odrůda
Catuai
Použití
Espresso
Způsob zpracování
Suché (natural)
Chuťový profil
Hřebíček, Klementinky, Svařené víno
Stupeň pražení
Střední až středně tmavé
Metoda přípravy
Moka konvička, Espresso

Umíte si představit Vánoce bez vůně svařeného vína, hřebíčku a sladkých klementinek? Pražírna Kmen Coffee Roast si to představit nedokáže, a proto pro vás pečlivě vybrali a upražili na espresso tuhle Brazílii GERALDO. Pohladí vaše chuťové pohárky i duši. Vůně čerstvého espressa se rozplývá po celé místnosti, jako by vánoční atmosféra vystoupila ze šálku přímo k vám domů.

Tuhle kávu vypěstoval farmář Geraldo da Silviano, který se narodil a vyrostl na venkově v srdci kávové kultury. Jeho cesta za kávovými plantážemi byla obtížná, když se vzdal své kávové vášně a pracoval jako řidič kamionů. Podařilo se mu však našetřit peníze a v roce 1999 si koupil svou farmu, na které do roka vysadil řady kávovníků. Od té doby hledal způsoby, jak zlepšit svoji produktivitu a kvalitu a jak zdokonalit své podnikání. Spolupracuje s místním družstvem Capeca, které mu pomáhá spravovat jeho farmu. Ale hnacím motorem všeho je jeho předvídavost, vize a touha produkovat kávu takovým způsobem, který je ohleduplný k životnímu prostředí. Jeho malý tým sdílí Geraldovu vášeň a oddanost. Společně se podílí na pěstování a zpracování kávy, vzájemně si naslouchají a respektují se.

Kávu zpracoval naturální metodou, protože věří, že tímto způsobem zpracování dosáhne nejvyšší kvality. Kávové třešně začal ručně sbírat, když se mu zdály zralé z 85 %. Po sklizni třešně rychle přenesl na africké postele, kde je téměř 25 dní sušil na sluníčku a pravidelně je obracel. Následně nechal třešně ještě 72 hodin fermentovat, aby chuť kávy v šálku byla co nejintenzivnější a nejsladší.

  • Producent: Geraldo Silviano da Silva
Pražírna
Kmen Coffee Roasters
Země původu
Kostarika výběrová káva Kostarika
Region
Kostarika - San Ramon
Odrůda
Catuai, Caturra
Použití
Filtr
Způsob zpracování
Anaerobní
Chuťový profil
Jablečný štrůdl, Rozinky, Skořice
Stupeň pražení
Světlé až středně světlé
Metoda přípravy
Aeropress, Chemex, Chytráček, French Press, Hario V60, Vacuum Pot

Výběrová káva Kostarika CORDILLERA DEL FUEGO z české pražírny Kmen Coffee Roasters je charakteristická tóny jablečného štrůdlu, skořice a rozinek.

Místností se line vůně čerstvě upečeného jablečného štrúdlu se skořicí a rozinkami, zatímco venku mráz maluje na okna. Vánoce v Kmenu klepou na dveře! A co nám přichystaly? Novou vánoční limitku – anaerobně zpracovanou Kostariku Cordillera del Fuego. Filtrovaná káva z téhle skořicové radosti vám doma došperkuje tu správnou vánoční atmosféru, vykouzlí klid a radostnou náladu.

Vzhůru na Kostariku, do ráje na zemi a oázy pohody a klidu! To přesně vystihuje kávu z oblasti Piedades Sur, San Ramón, z farmy Luise Campose, inovativního člověka, který se nebojí experimentovat se zpracováním kávy. Pro toto zpracování si vybral ty nejzralejší kávové třešně s vysokým obsahem cukru, který změřil speciálním metrem. Kávové třešně jsou odrůd caturra a catuai, které jsou podle Luise pro tuto metodu nejlepší. Zrnka zpracoval jedinečným anaerobním procesem. Po pečlivém vybírání třešně uzavřel do sudů s přidanou lepkavou vrstvou z jiného lotu, kde se bez přístupu vzduchu fermentovaly. Do procesu se tak nedostane kyslík a káva tam fermentuje přibližně 24 hodin při teplotě těsně pod 10 °C. Fermentace probíhá do okamžiku, kdy je veškerý cukr „sněden“ a než začne vznikat alkohol. Během tohoto procesu se uvolňuje CO2, které vyvíjí tlak na zrna a zlepšuje se tím chuť. Teplota, pH a obsah cukru jsou v Luisově anaerobním procesu tři nejdůležitější faktory. Po fermentaci nechá kávu několik dní sušit na afrických postelích. Vzhledem k tomu, že byla zrnka obalená v extra lepkavé vrstvě, trvá sušení déle než obvykle. Kávu pravidelně obrací, přičemž v prvních dnech dokonce každých 20 minut. Lepkavá vrstva dužiny, která zůstává na zrnu, při sušení lehce karamelizuje spolu s přirozeně přítomnými cukry v zrnku. Díky tomu pak káva získává zajímavé sladké chuťové tóny a vytváří tak jedinečný zážitek při pití filtrované kávy.

  • Producent: Luis Campos

Vánoční kafe

Hodnocení

Zatím žádné hodnocení

🤩 Označte hvězdičkami, jak produkt obstál, a pomůžete tak dalším s výběrem.

Diskuze

Zatím žádné otázky

Zeptejte se nás, co Vás na produktu zajímá, a my Vám rádi okamžitě odpovíme.



Co o Kofiu říkají kávomilové

Hezká a někdy i méně hezká slůvka

99% kávomilů doporučuje Kofio
5906 recenzí
Neměli mou požadovaný ruční mlýnek skladem, ale postavili se k tomu skvěle a vyřešili to tak, že jsem na tom ještě lépe, než bych ...
Barbora
Líšnice
Naprosto bleskové doručení do druhého dne. Už několikátý nákup, vždy spokojenost.
Kristýna
Statenice
Celkově velká spokojenost, jsem velkým fanouškem českých pražíren a domácí přípravy kávy, zde mám na jednom místě velký výběr káv ...
Anna
Praha
Ochota, laskavost a vstřícnost. Než by nechali kávu "zestárnout na polici", raději včas sníží cenu. Vynikající komunikace s e-shop...
Pavel
Kopřivnice
Mile mě překvapilo jak byl balíček krásně zabalen a blesková rychlost doručení. Kvalita byla, samozřejmě, perfektní!
Alena
Plzeň
Neuvěřitelně rychlé vyřízení. Než jsem se nadála, dárek byl doma. Velice milý, ale přesto profesionální přístup. Děkuji...
Marcela
Praha
Velmi rychle vyřízeno a dodáno i s menším dárkem, takže jsem byla mile překvapena, a teď čekám, co na to řekne ten, pro koho je to...
Simona
Únanov
Doprava do jednoho dne. Reklamace do jednoho dne. Milá obsluha. Příznivé ceny. Vstřícnost. Rychlost odezvy na podpoře.
Lukas
Pardubice