Doručení do Vánoc: Doručenína adresu
Stíháme(1-3 pracovní dny)

DAK Milky Cake x Outin Set - Forest Green

Napsat první hodnocení

Obsah balení

Pražírna
DAK Coffee Roasters
Země původu
Kolumbie výběrová káva Kolumbie
Region
Huila
Odrůda
Castillo
Použití
Espresso
Způsob zpracování
Experimentální
Chuťový profil
Kardamom, Med, Pistácie, Vanilkový dort
Stupeň pražení
Střední až středně tmavé
Metoda přípravy
Moka konvička, Espresso

Tato káva byla upražena nizozemskou pražírnou DAK Coffee Roasters a zrnka pocházejí z Kolumbie, přesně z farmy, jejíž vlastníkem je Diego Samuel Bermudéz. Kávička, která nese neobvyklý název Milky Cake, opravdu při prvním doušku připomíná vanilkový dort. Při druhém doušku objevíte také tóny pistácie, kardamonu nebo medu

34letý Diego Samuel Bermudéz se narodil v Bolivaru v oblasti Cauca, kde se spolu se ženou, dvěma dcerami a dvěma bratry věnuje už 13 let pěstování kávy. Za tu dobu získal nespočet zkušeností a znalostí v oblastech pěstování, sbírání i zpracování výběrové kávy. Před několika lety si postavili na své farmě laboratoř, ve které praží a ochutnávají svou kávu. Diego se nebojí experimentovat a díky tomu získal od roku 2015 spoustu kávových ocenění po celém světě. Diegovo farma pokrývá přibližně 27 ha úrodné půdy. Na farmě se pěstují čtyři odrůdy: Castillo, Colombia, Caturra a Geisha. Farma se zaměřuje na technologii a kritické procesy, které jsou důležité při zpracování této kávy. Od výběru až po pečlivé sušení, které je prováděno tak, aby zmírnilo proměnlivé klimatické podmínky a umožnilo produkovat kávy tak vysokých standardů.

Experimentální proces "thermal shock", kterou vyvinul sám Diego Samuel Bermudez, je inovativní metodou zpracování, která zajišťuje optimální uvolnění unikátních chutí a vůní. Každý krok tohoto procesu je pečlivě kontrolován a optimalizován, ať už jde o přidání kvasinek, dobu fermentace nebo teplotu tanku a vody. Začíná 48hodinovou anaerobní fermentací třešní v kádích s odvzdušňovacím ventilem při teplotě 18 °C. Následuje 96 hodin anaerobní fermentace třešní v dužině (se slizem) také při 18 °C. Poté následuje první promytí kávových zrn při teplotě 40 °C, což vytváří právě zmiňovaný tepelný šok. Druhé promytí je provedeno při teplotě 12 °C. Po tomto procesu následuje 34 hodin sušení při teplotě 35 °C a vlhkosti 25 %, dokud zrna nedosáhnou vlhkosti 10-11 %. Celý proces je navržen tak, aby výsledná káva nabídla zcela nový a unikátní zážitek pro milovníky kávy.

  • Nadmořská výška: 1730 m n. m.
Metoda přípravy
Moka konvička, Espresso
Značka
Outin
Materiál
Plast
Barva
Zelená
Hmotnost
0,7 kg
Objem (ml)
80 ml
Výška
23 cm
Průměr
7 cm
Tlak
20 bar

Chystáte se vydat na čundr, do zámoří nebo prostě nedáte ani ránu bez svého intenzivního šálku ráno v kanceláři? Připravit si espresso kdykoliv a kdekoliv ještě nebylo snazší! Narozdíl od jiných produktů, u kterých ručně tlakujete kávovar nebo musíte ohřívat vodu bokem ve vařiči, tady nepotřebujete nic než svoji oblíbenou kávičku a tohoto stylového parťáka od OutIn. Nano Portable Espresso Machine za vás vodu nejen ohřeje, ale i natlakuje a připraví vám tak perfektní esko třeba na vrcholu Sněžky v lednu.

Vše v jednom – správný tlak, zrnka i kapsle

Jak zpívá Freddie Mercury, každé espresso musí být "under pressure" – proto špičkové čerpadlo Nano zajistí tlak 20 barů, a vykouzlí tak v šálku neuvěřitelnou cremu a hedvábně jemnou chuť srovnatelnou s jakýmikoliv stolním kávovarem. Ať už si melete pořádnou zrnkovou kávu nebo preferujete jednoduchost kapslí, v tomto kávovaru můžete připravit obě varianty.

Espresso ze studené vody?!

Dát si své espresso vám už nezabrání jakékoliv místo, den nebo noc či teplota vody. Pozoruhodně malá ale výkonná lithiová baterie s kapacitou 7500 mAh napájí čerpadlo i ohřívač. Stačí přidat studenou vodu a do 3 minut bude připravená k extrakci. Do kávovaru samozřejmě můžete přidat horkou vodu a ušetřit energii baterie. Na jedno nabití tak připravíte

  • 5 šálků ze studené vody
  • 200 šálků z horké vody

Jak OutIn Nano použít?

Vánoční kafe

Hodnocení

Zatím žádné hodnocení

🤩 Označte hvězdičkami, jak produkt obstál, a pomůžete tak dalším s výběrem.

Diskuze (1x)

Celkem dotazů
1
Celkem odpovědí
1
Dobrý den chtěl jsem se zeptat jestli tento produkt da se používat i při nabíjení.
Dobrý den, Tomáši. V průběhu dobíjení Outinu v něm kávu připravovat bohužel nelze. Věříme ale, že po dobití si kávu patřičně vychutnáne a přejeme vám hezký den! :)


Co o Kofiu říkají kávomilové

Hezká a někdy i méně hezká slůvka

99% kávomilů doporučuje Kofio
5906 recenzí
Neměli mou požadovaný ruční mlýnek skladem, ale postavili se k tomu skvěle a vyřešili to tak, že jsem na tom ještě lépe, než bych ...
Barbora
Líšnice
Naprosto bleskové doručení do druhého dne. Už několikátý nákup, vždy spokojenost.
Kristýna
Statenice
Celkově velká spokojenost, jsem velkým fanouškem českých pražíren a domácí přípravy kávy, zde mám na jednom místě velký výběr káv ...
Anna
Praha
Ochota, laskavost a vstřícnost. Než by nechali kávu "zestárnout na polici", raději včas sníží cenu. Vynikající komunikace s e-shop...
Pavel
Kopřivnice
Mile mě překvapilo jak byl balíček krásně zabalen a blesková rychlost doručení. Kvalita byla, samozřejmě, perfektní!
Alena
Plzeň
Neuvěřitelně rychlé vyřízení. Než jsem se nadála, dárek byl doma. Velice milý, ale přesto profesionální přístup. Děkuji...
Marcela
Praha
Velmi rychle vyřízeno a dodáno i s menším dárkem, takže jsem byla mile překvapena, a teď čekám, co na to řekne ten, pro koho je to...
Simona
Únanov
Doprava do jednoho dne. Reklamace do jednoho dne. Milá obsluha. Příznivé ceny. Vstřícnost. Rychlost odezvy na podpoře.
Lukas
Pardubice