Doručení do Vánoc: Doručenína adresu
Stíháme(1-3 pracovní dny)

Vítězná zrnka Baristy roku

COLOMBIA PABLO NIXON MUÑOZ

Rebelbean

Proč Denis vybral právě tuto kávu?

"Protože přesně odpovídalo chuťově tomu, co jsem hledal. Hodně ovocný, vysoká acidita, krémový tělo a hlavně čistý chuťový profil. Zároveň to bylo dobře chuťově popsatelné kafe, což je taky důležitá věc pro soutěž. Vybírali jsme ho ze vzorků od našich stálých importérů. Bylo pro nás důležité využít běžné partnery a nesnažit se stáhnout nejlepší kafe od někoho, s kým běžně nepracujeme, takhle jsme to chtěli. No a ze spousty zajímavých, ale pro mě moc chuťově komplikovaných káv tahle byla jasná volba hned po ochutnání."
Odrůda Pink Bourbon se zatím ve větší míře objevuje a pěstuje pouze v Kolumbii. Vyniká především svým bohatým aroma a komplexností. Po sběru se třešně protřídí od nezralých či přezrálých, rychle se opláchnou, tak aby nenasákla příliš mnoho vody. Nejdříve se ještě vcelku uzavřou do pytlů a nechají se 30 hodin fermentovat. Následuje odslupkování zasucha, a zrna putují opět do uzavřených pytlů na 36 hodin. Až poté se zrna promyjí vodou a zbaví zbytků dužiny. Následně jsou sušena na farmě v menších vrstvách za častého obracení a pak jsou přesunuta ke Carlosovi do Pitalita, kde se ještě “dosušují” na afrických postelích. Před exportem je káva skladována v ideálních podmínkách ještě 2 měsíce, aby se stabilizovala.

Země původu

Kolumbie, Oblast Bruselas,
San Augustin, Huila

Chuťový profil

Mango, Kiwi,
Meruňkový jogurt

Způsob zpracování

Promytá (washed)
metoda

Kdo za projektem stojí?

Chcete ji vyzkoušet?

Stačí kliknout na tlačítko koupit níže a zjistíte, zda ji ještě máme skladem!