Jakožto jediná země jihovýchodní Asie, která se vyhnula koloniální vládě, je Thajsko zřejmě zemí s nejkratší kávovou historií. Pěstování kávy zde zavedl až tehdejší král v roce 1970 jako alternativu obživy k rozšířenému ilegálnímu pěstování opia, což se naštěstí poměrně dobře uchytilo. Celých 99 % pěstované kávy je Robusta, pro kterou jsou zde ideální podmínky - a to hlavně v regionech jižní části země na Malajském poloostrově.
Pár farem s Arabikou nalezneme ve výše položené oblasti Zlatého trojúhelníku na hranici s Barmou a Laosem, mezi nimi např. i farmu Indoi, jejíž rodina již přes 35 let těží z terroiru bohatě zarostlých svahů Thajské vysočiny a zvídavého experimentálního přístupu ke zpracování vytvářejících velmi chutné sladké kávy. Díky nízkému průměrnému věku, zároveň průměrně vyššího vzdělání farmářů a informační propojenosti celého světa kráčí Thajci v pěstování mílovými kroky kupředu - můžeme se tedy jen těšit, co nám tato země ještě přinese.