Připravte si kávu pomocí French Pressu
French Press je skvělým pomocníkem do každé kuchyně. Traduje se, že byl vynalezen ve Francií v regionu Provence. Jeho použití je na domácí přípravu kávy k nezaplacení. Jednoduché provedení, příprava a výsledná káva z vás udělají kávového mistra. Nejdůležitější součástí správného šálku je káva a proto jsme pro vás vybrali 3 ikonické produkty od nejlepších Českých pražíren. Na zdraví!
merchant
V této malé lidnaté africké zemi se Arabika pěstuje již od 30tých let 20.století. Po dlouhé občanské válce se Burundi vrátilo k rozvoji kávového zemědělství v polovině minulého desetiletí. Dnes je zde 160 promývacích stanic a více než 200 milionů kávových keřů. V minulých letech se země otevřela také možnosti produkovat výběrovou kávu prostřednictvím malých farem soustřeďujícím se na kvalitu a specifickou chuť kávy. Káva v tomto balení pochází z malé sklizně zpracované v promývací stanici Kibingo. Její chuť úžasně vynikne při přípravě přes French Press, Aeropress ale i na espressu...
Pražírna
Charakteristika
Květiny, Pomeranč
Káva pochází z Rwandy, konkrétně z okresu Nyamasheke, z jedné ze tří farem nacházejících se na svazích podél břehu jezera Kivu. Nese označení Jarama podle farmy, kde se pěstuje. Ta je nejvýše položenou farmou v dané lokalitě (2000 m. n. m.) a káva se zde pěstuje na sopečné půdě, díky čemuž má unikátní a fantastickou chuť. Jarama se vyznačuje chutí červeného ovoce jako je rybíz, malina a vyváženou bohatou a intenzivní chutí vyzrálých třešní. Zpracování kávových třešní probíhá metodou promývání a suší se 21 dní na afrických postelích. Zvolen je světlý způsob pražení, tzv. light roast, který vyzdvihuje ovocné chutě kávy, a je proto vhodný také pro naši rwandskou...
Pražírna
Charakteristika
Černý rybíz, Třešne, Maliny
merchant
Cocondo natural je opravdová rarita! V roce 2015 jsme našeho přítele Luise Emilia požádali, zda by část sklizně ze své organic farmy zpracoval pro něj nezvyklou “suchou” metodou. Vloni se zařekl, že to bylo poprvé a naposled, letos ale svůj experiment zopakoval. Jsme moc pyšní na to, že jsme téměř jediní, kdo s touto výjimečnou kávou může pracovat. Chuťové parametry má také náramné – typické ovocné tóny natural káv hodně intenzivní, stejně jako „funky“ fermentace. V kávě probleskuje acidita, pro Cocondo jinak typická. Chuťový profil Červené ovoce, Citrusy, Čokoláda. Vyzkoušejte, dokud je k mání...
Pražírna
Charakteristika
Červené ovoce, Citrusy, Čokoláda