Příjemně sladké kávy
Sladké kávy s minimální aciditou (kyselostí) a krásným tělem, nejsou pro nás žádnou neznámou. V nabídce již dlouhodobě držíme kávovou celebritu Indii Balmaadi z pražírny Coffee Source, která byla oceněna jako nejlepší indická káva a též arabica. Za sladkou kávou jsme se podívali i za oceán do Brazílie a sladké kávy dokonce najdeme i v horké Africe, konkrétně v Keni.
Káva pocházející z farmy Balmaadi v Indii byla oceněna cenou Flavor of India, Fine cup award 2004 jako nejlepší káva z této krajiny a též jako nejlepší arabika z regionu Nilgiris. Káva je pěstována dle principů biodynamického zemědělství. Většinou je Indická odrůda Kent velmi agresivní, ale tahle je požehnána sladkým karamelovým závěrem a komplexním tělem, jenž vyzvedává tuto kávu nad ostatní z Indie. Suché aroma se vyznačuje sladkou květinovou vůní. V mokrém aroma naleznete slad, skořici pepř, zemitost lesní půdy. V šálku je výrazná, ale příjemná citrusová kyselost, lze v něm najít chuť pečeného koláče a broskví. Tělo je střední dáno zpracováním kávy jenž bylo provedeno suchou cestou. Doznívání je dlouhé a měkké.
Pražírna
Charakteristika
Mandle, Med, Sušené ovoce
merchant
Výběrová káva Keňa Kii AB #097 z pražírny Candycane coffee s charakteristikou rybízu, bíleho vína a peckového ovoce. Kii Factory je jeden ze tří zpracovatelských závodů spadajících pod Rungeto Cooperative Society, nacházející se v oblasti Kirinyaga v centrální Keni. Oblast Kirinyaga se nachází na svazích sopky Mount Kenya a spolu se sousedním regionem Nyeri je považována za domov nejkomplexnějších a chuťově nejintenzivnějsích káv světa. Rungeto Cooperative Society sdružuje zhruba 950 převážně malých farmářů. Velikost farem je okolo 100 stromů a většina kávovníku roste ve stínech stromů. Ještě před produkcí se třešně ručně třídí podle zralosti a denzity do tří tříd. První dva stupně kvality se zpracovávají samostatně. Káva se fermentuje 24 – 36 hodin a poté zpracovává klasickou promytou metodou.
Pražírna
Charakteristika
Peckové ovoce, Rybíz, Bíle víno
Výběrová káva Brazilie Kolumbie Horizont Espresso od liberecké pražírny Nordbeans. Horizont espressu věnujeme trvalou pozornost. Naším cílem je poskytovat příjemný a plný chuťový zážitek - jak v espressu, tak v nápojích s mlékem. Pro Horizont kupujeme vždy kávy z čerstvých sklizní. Káva je sezónní surovina a období sklizně se v jednotlivých zemích liší. V závislosti na sezóně je proto ve směsi obměňujeme. Klademe přitom důraz na zachování stejného chuťového charakteru po celý rok. Aktuálně je Horizont složen z pečlivě vybraných káv z farem v 20% Kolumbii a 80% Brazílii. Charakteristika: ČOKOLÁDA – ARAŠÍDY - ZRALÉ OVOCE Druh: Arabika (Bourbon, Colombia, Castillo) Proces: polopromytý / promytý Původ: Brazílie Bota Fora a Kolumbie Exotico Použití: espresso
Pražírna
Charakteristika
Arašídy, Čokoláda, Zralé ovoce