Nejlepší Kolumbijská káva
Věděli jste, že Kolumbie je třetím největším producentem kávy? Cesta prvního kávovníku, který se dostal do Kolumbie začala v 18. století a jeho rozšíření po zemi nabralo na obrátkách o století později. Pěstování kávy v Kolumbii pomáhají dokonalé podmínky, vulkanické půdy a dostatek srážek. Chuťově jsou kávy z této jihoamerické země vybalancované s příjemnou aciditou a výraznou vůní.
merchant
Výběrová káva Kolumbia Argote z pražírny Caffka je charakteristická chutí mandlí, vanilky a karamelu. Farma se nachází ve veliké nadmořské výšce, kde by bylo téměř nemožné pěstovat dobrou kávu. Přesto se daří vypěstovat prvotřídní úrodu, a to díky unikátním klimatickým podmínkám -  ideálním srážkám, teplotě, slunečnímu svitu, půdě bohaté na organické látky a větrným podmínkám. Tvar hor nechává pronikat ke kávě dostatek tepla, v noci ji zavlažuje vlhký vítr z údolí. Zároveň zde fouká studený vítr od severu, takže probíhá neustálá výměna studeného a teplého vzduchu, která dokáže rozkolísat teplotu mezi 7 až 30 stupni Celsia. To v kávových bobulích zvyšuje jejich cukernatost. Tyto podmínky dodávají kávě ideální aciditu, krémové tělo a čisté aroma. Díky distributorské organizaci This side up...
Pražírna
Charakteristika
Karamel, Mandle, Vanilka
merchant
Výběrová káva Kolumbia Alexander Cortez z pražírny Rebelbean je charakteristická chutí jablek a mandlí. Pro letošní rok jsme si pro vás z Colombie připravili jen menší, ale o to zajímavější microloty. Druhá z nich sice nepochází od konkrétního farmáře, nicméně z oblasti Pitalito, která má všechny ideální vlastnosti pro pěstování výběrové kávy. Cílem tohoto mictolotu bylo vybrat kávy o stejné kvalitě zpracování a také jednotné vlhkosti a tvrdosti zrn. Proč? Protože to má nemalý vliv na kvalitu výsledného šálku, který je ovlivněn průběhem pražení. Zrna o jiné tvrdosti nebo vlhkosti reagují na teplo jinak a výsledná chuť se tak liší. V šálku to pak poznáte tak, že chuť je zároveň cítit pražením a při tom zůstává lehce surová, nerozvinutá. Káva byla pěstována v regionu Huila a jedná se o odrůdu Caturra a Castillo. Region se nachází v...
Pražírna
Charakteristika
Jablko, Mandle
merchant
Výběrová káva Kolumbia Ernedis Rodriguez Caturra z pražírny Coffee Source s charakteristikou třešní, kakaa a jablečného moštu. Ernedis Rodriguez je mladý talentovaný farmář z Kolumbie. Je známý svou odhodlaností produkovat skvělou kávu a zkoušet nové přístupy s pomocí našeho partnera The Coffee Quest. Přinášíme vám exkluzivně dvě odrůdy Castillo a Caturra, které můžete samostatně ochutnat a porovnat rozdíly dvou odrůd arabiky ze stejné, nádherné kolumbijské farmy. Region: Gigante, Huila Farma / farmář: Finca El Paraiso / Ernedis Rodriguez Nadmořská výška: 1750 – 1840 m.n.m. Odrůda: Castillo Zpracování: promytá metoda Acidita: střední Chuťový profil: třešně, kakao, jablečný mošt
Pražírna
Charakteristika
Kakao, Mošt, Třešne