Nejlepší Kolumbijská káva
Věděli jste, že Kolumbie je třetím největším producentem kávy? Cesta prvního kávovníku, který se dostal do Kolumbie začala v 18. století a jeho rozšíření po zemi nabralo na obrátkách o století později. Pěstování kávy v Kolumbii pomáhají dokonalé podmínky, vulkanické půdy a dostatek srážek. Chuťově jsou kávy z této jihoamerické země vybalancované s příjemnou aciditou a výraznou vůní.
merchant
Výběrová káva Kolumbie Omar Arango z pražírny Nordbeans je zajímavá charakteristikou růží, ostružin a javorového sirupu. Baví nás objevovat kolumbijské kávy. Nyní jsme ve spolupráci s Rodolfem Ruffatti Batlle našli partnera i v regionu Tolima. Je jím zkušený farmář Omar Arango, majitel fincy San Luis. Na starosti ji má už téměř 20 let. Většinu tohoto času přitom hospodaří v souladu s organickými principy, nepoužívá umělá hnojiva ani pesticidy. Sběrači na farmě pracují za denní mzdu a společně s Omarem vybírají každý den odstín třešní, na který se při sbírání zaměří. Omar navíc neváhá experimentovat s jednotlivými odrůdami a metodami zpracování. Také proto věříme, že s ním dokážeme navázat dlouhodobé partnerství a představíme vám různé podoby jeho mikrolotů...
Pražírna
Charakteristika
Javorový sirup, Ostružina, Růže
merchant
Výběrová káva Kolumbia Ernedis Rodriguez Caturra z pražírny Coffee Source s charakteristikou třešní, kakaa a jablečného moštu. Ernedis Rodriguez je mladý talentovaný farmář z Kolumbie. Je známý svou odhodlaností produkovat skvělou kávu a zkoušet nové přístupy s pomocí našeho partnera The Coffee Quest. Přinášíme vám exkluzivně dvě odrůdy Castillo a Caturra, které můžete samostatně ochutnat a porovnat rozdíly dvou odrůd arabiky ze stejné, nádherné kolumbijské farmy. Region: Gigante, Huila Farma / farmář: Finca El Paraiso / Ernedis Rodriguez Nadmořská výška: 1750 – 1840 m.n.m. Odrůda: Castillo Zpracování: promytá metoda Acidita: střední Chuťový profil: třešně, kakao, jablečný mošt
Pražírna
Charakteristika
Kakao, Mošt, Třešne
Výběrová káva Kolumbia Paraiso z pražírny Beansmith.s (Kofárna) s charakteristikou tropického ovoce, banánů a kakaa. Káva z farmy San Alberto je pěstována ve výšce 1500-1600 m.n.n. na převážně vuklanické půdě se stabilní teplotou mezi 18 až 23°C po celý rok. Tato farma byla založena v roce 1972 v blízkosti zkušební stanice Paraguaicito kde byla šlechtěna odrůda Castillo pro místní podmínky. Nyní ji spravuje Juan Pablo Vilotta a jeho bratr Gustavo Vilotta kteří zvolili cestu moderních zpracovatelských technologií a důsledné kontroly nad výrobou, aby dosáhli ještě vyšší kvality kávy. Odrůda: Castillo Farma / washing station Hacienda San Alberto Nadmořská výška: 1500 - 1600 m Oblast Buenavista, Quindio Cuppingové score: 87 Acidita: Střední acidita
Charakteristika
Banán, Kakao, Tropické ovoce