Na blížící se sváteční atmosféru se můžete naladit s kávou Muduku od Beansmith´s. Její chuťový profil totiž nabízí tóny kandovaného ovoce, nektarinek a perníku či hřebíčku. Tato káva je mimořádně sladká a rozhodně ji nebudete chtít dát z ruky.
Společnost Coffee Gardens byla založena v roce 2017 s cílem produkovat neuvěřitelnou výběrovou kávu etickým způsobem a nabízet transparentní a přímé spojení mezi pěstiteli a spotřebiteli kávy. Na začátku sezony 2022 demontovali svou starou promývací stanici a přestavěli ji na nové místo, aby mohli rozšířit svou kapacitu a produkovat více kávy. Projekt Coffee Gardens byl založen s mnoha cíli, jako například zlepšit příjmy a živobytí farmářů, vytvořit a zajistit zaměstnanost na venkově, podporovat rovnost žen a mužů, zvýšit transparentnost a sledovatelnost v celém dodavatelském řetězci, podporovat a pracovat na ochraně životního prostředí v oblasti a poskytovat farmářům školení v oblasti správné zemědělské praxe (GAP).
Kávu tohoto mikrolotu pěstují farmáři na hoře nad promývací stanicí The Coffee Gardens. Kávové třešně si farmáři sami vozí dolů do zpracovatelské stanice, čímž si přivydělávají. Tento lot pochází z třešní od 281 farmářů, z nichž 20 % tvoří ženy-farmářky. Zemědělci z lotu obdrželi 65 % ceny FOB.
Třešně jsou rozmělněny a poté namočeny ve studené horské vodě. Následně jsou zrna ponořena do tanků k 40hodinové signální fermentaci. Káva se poté promyje a odstraní se z ní všechny plovoucí látky. Poté se přemístí na sušení slupek na vyvýšených lůžkách ve stínu po dobu 2-3 dnů. Nakonec se káva přenese do solární sušárny a bude se sušit ještě 10 dní, dokud nedosáhne 15-25 % v závislosti na ročním období a místním počasí. Zpracovaná zrna se poté převáží z kopce dolů do jejich sušárny v Mbale, kde se suší dalších 10 dní až pod 11 %. Káva se poté nechá odpočívat, než se připraví k mletí a expedici.
- Nadmořská výška: 1800–2200 m n. m.