Rychle, snadno a kdekoliv
Nepotřebujete drahé vybavení ani trávit čas složitou přípravou. Stačí vám horká voda a váš oblíbený šálek. I takto si můžete snadno připravit tuto sladkou a krémovou ugandu, od black., s dominantním charakterem lesního ovoce, lehce kyselých švestek a sladkého manga s dozvukem mléčné čokolády.
Uganda pro mnohé pravděpodobně není spojena s kvalitní výběrovou kávou. Ačkoli má země ideální klima a polohu pro pěstování kávy, zemědělci se potýkají s různými problémy v oblasti infrastruktury. Vzhledem k tomu, že většina zemědělců vlastní přibližně 1 hektar půdy a veškeré zemědělské práce vykonává ručně, obvykle s pomocí nejbližších členů rodiny, je pro ně často obtížné proniknout na trh s kávou. Na svazích pohoří Rwezoris, které se táhne podél západního ugandského pobřeží, se nacházejí kávové farmy, které jsou rovněž podporovány ugandskou vládou, jež považuje kávu za hnací sílu rozvoje venkova. Díky vysoké nadmořské výšce a vhodným půdám je na produkci kávy bohatá také oblast Kasese. Důležité je město Kyarumbaje, které funguje jako centrum pro další komunity drobných pěstitelů.
Jak na to?
Vše, co potřebujete pro skvělou kávu, je naše drippin. Sáček a 200 ml horké filtrované vody. Odtrhnete utěsněný spoj, připevníte filtr k vašemu oblíbenému šálku nebo karafě, zalijete a necháte odkapat. Hotovo, na zdraví!
1 dávka = 70ml vody
ideální teplota: 96°C
celkový čas přípravy: 2 min