Směs THE FILTER BLEND od pražírny Square Mile je opět tady. Tentokrát se ale jedná o blend dvou různých promytých káv z Hondurasu. V aktuální verzi tedy vstupuje na scénu lot z farmy La Cidra a poprvé se zde představují zrnka z farmy La Rinconada. Šálek této kávičky je čistý, vyvážený a středně plný s tóny jahod, čokolády a pralinek. Je to naprostá lahůdka, kterou si budete chtít nechat ve skříni, abyste měli doma vždy lahodnou kávu.
La Cidra, produkována Renatem Sánchezem se nachází se v oblasti Lempira v Hondurasu a v nadmořské výšce 1750 metrů nad mořem, což představuje ideální podmínky pro pěstování kávy. Renato se svou farmou přináší do světa kávy unikátní zkušenost a ve spolupráci s Beneficio San Vicente, vedeným Benjaminem Pazem, se věnuje suchému mletí a marketingu. Jejich snahy jsou zaměřeny na vytváření káv s vynikajícími profily, které často vyhrávají kvalitní soutěže. Práce s Renatem a jeho farmou je vzrušujícím novým krokem pro známý mlýn a přináší nové perspektivy do známého kávového regionu.
EucebioAguilar začal svou kávovou kariéru v mládí, kdy pracoval jako sběrač kávy na farmách v sousedních obcích. Postupně jeho vášeň pro tuto plodinu rostla a nakonec požádal svého otce, aby mu půjčil malý pozemek, na kterém by mohl pěstovat kávu. Po prvních úspěšných letech se mu podařilo našetřit dostatek peněz na koupi pozemku, který je nyní jeho farmou La Rinconada v regionu Lempira. Na celém pozemku vysadil kávovníky a zpočátku pracoval na komoditní kávě. Oblast Lempira je významnou kávovou oblastí v zemi, která je známá produktivitou svých farem a hustými, konzistentními kávovými zrny, která se zde pěstují. Písčitohlinité půdy s vysokou koncentrací organické hmoty, které se nacházejí na úpatí hory El Congolon, poskytují ideální podmínky pro produkci kávy. Káva zde má významnou kulturní hodnotu a je hnací silou místního hospodářství.