Káv z Thajska není mnoho, a proto si určitě nesmíte nechat ujít tento sladký skvost, který napražili v Berlíně v The Barn. Dlouho očekávaná thajská sklizeň je podpořena anaerobním zpracováním a nabízí tak výjimečnou kombinaci karamelovo-čokoládového těla, s bohatou ovocnou chutí višní a jahodového džemu.
Ačkoliv je Thajsko jednou z nejstarších domovin kávovníku, výběrová káva se zde dostává do popředí až teď. V tamějších podmínkách se bohužel dlouhou dobu věnovali produkci robusty do káv komoditního charakteru. Nui a Aoy Jaisooksern jsou tvářemi nové generace thajských kávových farmářů, kteří převzali farmu po rodičích, ale chtějí se zaměřit na výběrovou arabiku, která bude schopná světu ukázat, co Thajsko nabízí. Jejich farma se nachází v oblasti Doi Saket v provincii Chiang Mai. Tato oblast je s kávou úzce spojena, stále zde rostou původní odrůdy, např. Typica. Doi Saket se vyznačuje shade-grown úrodami, jelikož je obklopena lesy.
Dalším znakem posunu thajské kávové kultury je i snaha kávy obohatit netradičním zpracováním. Tato zrnka prošla anaerobním zpracováním, aby se více podtrhla komplexita chutí. Čerstvě sklizené třešně nejdříve odpočívají ve vodních tancích před odstraněním dužiny. Následně se oloupou a i se zbytky dužiny se po dobu 72 hodin fermentují v anaerobním prostředí. Posledním krokem je promytí a sušení na afrických postelích. Tato metoda typicky dodává sladší tělo.
- Nadmořská výška: 1300 - 1500 m n. m.