Jestli nějaká káva chutná jako tak dlouho očekávané léto, je to určitě tato! Gringo Nordic si pro Vás připravilo sluncem zalitý blend těch nejlepších zrnek, která vás alespoň podvědomě přenesou na plážové lehátko. V chuti můžete s nadšením očekávat svěží a ledovou třešňovou limonádu, kterou skvěle doplní med a oblíbené cookies sušenky. Ať už se rozhodnete kávu připravit horkou, ledovou, samotnou či jako přídavek do letního drinku, s touto kávičkou nešlápnete vedle!
SOL - Letní káva, kterou si můžete vychutnat v nejbližším parku, u potoka, na pláži nebo kdekoli vás popadne nálada. Po řadě ochutnávek jejich letošních nejchutnějších káv byla vytvořena směs pro léto 2023. Jaká zrnka tento sluníčkový blend nabízí?
Rwanda Nyamurinda
- Odrůda: Red Bourbon
- Metoda zpracování: promyté
V roce 2013 se dvě sestry Francine a Immaculee rozhodly vrátit do svého rodinného domu a založit kávovou farmu, několik let poté, co při genocidě ve Rwandě ztratily celou rodinu. Když přišla jejich první sklizeň, rozhodly se, že jejich dalším krokem bude vybudování vlastní mycí stanice. Nyní nejen vyrábějí a zpracovávají svou vlastní kávu, ale také nakupují kávové třešně ze sousedních farem, zejména z těch, které provozují ženy.
Kolumbie Finca La Tierra Geisha Natural
- Odrůda: Geisha
- Metoda zpracování: naturální
Finca La Tierra je farma, kterou pražírna Gringo Nordic provozuje společně s přítelem Heberem Sarriou. Desetihektarovou farmu koupili v roce 2015 a od té doby rozvíjí – výsadbou stinných stromů, školením zaměstnanců, budováním sušáren na kávu, zaváděním přírodních hnojiv. Škála odrůd kávy se také rozrostla, pěstují zde Pink Bourbon, Caturra, Tabi atd. Cílem je, aby se káva postupně zlepšovala a farma byla zcela udržitelná.
Brazílie Santuario Sul Etiosar
- Odrůda: Ethiosar
- Metoda zpracování: anaerobní
Luiz Paulo Dias Pereira Filho vlastní farmu Fazenda Santuário Sul a Gringo Nordic každoročně kupuje několik jeho vymazlených mikrolotů. Farmu založil až v roce 2015, kdy se rozhodl ukázat světu potenciál brazilské výběrovky. Na farmě pěstují více než 30 odrůd a zároveň experimentuje s různými typy fermentace a sušení.
Keňa Kamuyu AA
- Odrůda: SL28, Ruiru 11, Batian, SL34
- Metoda zpracování: promyté
Káva pochází z mycí stanice Kamuyu, která je součástí zemědělského družstva Mutheka. Zde odevzdává svou kávu k fermentaci a sušení přibližně 650 pěstitelů. Producenty jsou malé rodinné farmy - všechny pěstují kávu společně s dalšími plodinami. Průměrně mají rodiny kolem 250 stromů na farmu. Po fermentaci a důkladném dvojitém mytí se káva suší na vyvýšených afrických sušících lůžkách.