Osladěte si den touto naturální kávou z Rwandy, kterou si pro vás připravila nizozemská pražírna Friedhats. Připravte se na chuťovou symfonii, kde se střetávají plné a sladké tóny marcipánu a sladkého pečiva společně s ovocnými tóny červeného ovoce. Užijte si i vy tuto kávičku, která vás okouzlí svou sladkostí a plností.
Justin Musabyimana, který mnoho let pracoval jako řidič místní zemědělské organizace NAEB, má nyní vlastní zpracovatelskou stanici s názvem Mahembe, kterou otevřel v roce 2010 na kávové plantáži svého otce. Justin v místní oblasti vyrostl a poté, co se na nějakou dobu odstěhoval, se rozhodl vrátit domů a investovat do komunity tím, že na kávové plantáži svého otce postavil promývací stanici. Farma má asi 8 hektarů a třešně nakupuje od okolních drobných pěstitelů. Káva z této farma se označuje jako jedinečná, liší se od ostatních káv ve Rwandě obecně a má velký potenciál. A je to právě díky vysoké nadmořské výšce, ve které se farma nachází (1900 m n. m.). Justinova organizovaná činnost a práce, kterou odvádí na farmě, aby zlepšil kvalitu, přináší skvělé výsledky.
Naturální metoda je často používána v oblastech s nedostatkem vody, zejména v Africe a v suchých oblastech Latinské Ameriky, například v Brazílii. Při suchém zpracování jsou třešně rozprostřeny na betonových plochách nebo postelích a suší se na slunci nebo pomocí sušiček. Káva se pravidelně otáčí, aby se zabránilo plísním a nežádoucí fermentaci. Po dokončení sušení se mechanicky odstraní slupka v tzv. dry millu. Suché zpracování přidává kávě charakteristické chuťové prvky, které nezávisí na odrůdě ani terroiru. Správně provedené sušení přináší do šálku ovocné tóny a krémové tělo.
- Nadmořská výška: 1900 m n. m.