Rwanda Kilimbi od mladé polské pražírny Mamam si vás získá svými ovocnými tóny. Hodí se pro přípravu na filtr a objevovat v ní můžete tóny šťavnatých nektarinek, zelených hroznů a sladkých třešní.
Kilimbi je jedna ze dvou prvních mycích stanic, kterým NAEB (Národní rada pro rozvoj zemědělského vývozu) udělila povolení k výrobě naturální a medově zpracované kávy ve Rwandě. Sušící lůžka se rozprostírají na velké otevřené pláni, kde na kávu při sušení maximálně působí proudění vzduchu a sluneční světlo. Kilimbi je přístupné pouze lodí, farmáři cestují přes jezero Kivu, aby na své farmy dopravili úrodu. Její roční produkce se odhaduje na přibližně 33 300 kg mleté zelené kávy, z níž se při každé sklizni vyrábí množství medové, promyté a naturálně zpracované kávy.
Káva byla zpracována naturální metodou. Všechny třešně se před pěstováním ručně třídí, nedozrálé nebo vadné třešně se odstraňují spolu s veškerými cizími předměty. Třešně se poté nechají plavat v nádržích pro předlisování, čímž se odstraní všechny plovoucí části, a později se rozvlákní. Po vytřídění a vyčištění jsou třešně připraveny k sušení. Třešně se rovnoměrně rozprostřou na vyvýšená lůžka, čímž se zajistí stálé proudění vzduchu. Třešně se suší po dobu 30 dnů, pravidelně se otáčejí a na noc se přikrývají. Po vysušení třešní se odstraní slupka a kávová zrna jsou připravena k balení.
- Nadmořská výška: 1750 m n. m.
- Farma/Zpracovatelská stanice: Kilimbi