Doručení do Vánoc: Doručenína adresu
Stíháme(1-3 pracovní dny)

Rwanda FUJI INTANGO - anaerobní

od Archers

Napsat první hodnocení
Momentálně vyprodáno

Typ balení:

 
Pražírna
Archers
Země původu
Rwanda výběrová káva Rwanda
Region
Nyaruguru
Odrůda
Red Bourbon
Použití
Filtr
Způsob zpracování
Anaerobní
Chuťový profil
Bobulové ovoce, Karamel, Višně, Zralé banány
Stupeň pražení
Světlé až středně světlé
Metoda přípravy
Aeropress, Chemex, Chytráček, French Press, Hario V60, Vacuum Pot

Pokud se rádi ponoříte do světa exkluzivních káv, tento kousek od pražírny Archers je tu právě pro vás. Tato anaerobně zpracovaná káva ze Rwandy se vyznačuje svým výrazně ovocným aroma připomínající zralé banány, višně a bobulové ovoce. Vše je podtrženo lehkou karamelovou sladkostí. Na nic nečekejte a vychutnejte si tuto parádní kávičku i vy!

Emmanuel Rusatira založil společnost Baho Coffee s cílem zlepšit životní podmínky drobných pěstitelů kávy ve Rwandě. Jeho vcítění se do jejich životních problémů pramení z toho, že se sám narodil v rodině drobného pěstitele kávy. K hlubšímu pochopení materiálních problémů, s nimiž se potýkají, dospěl během let, kdy s nimi přímo spolupracoval jako vedoucí zpracovatelské stanice na kávu, a skutečný rozsah jejich těžké situace si uvědomil, když dohlížel na více než 30 podobných stanic po celé zemi, když pracoval jako vedoucí oddělení výběrové kávy, udržitelnosti a certifikace. 950 drobných pěstitelů přiváží své třešně do mycí stanice Fugi v jihozápadní provincii Rwandy, mezi národním lesem Nyungwe a hranicí s Burundi. Věnuje se výhradně produkci výběrové kávy a získala si pověst bezkonkurenčními mikroloty, které jsou výsledkem kombinace příznivých klimatických podmínek, půdy s vyváženým obsahem živin, vhodných zemědělských postupů a cílevědomého zpracování.

Anaerobní fermentace je pokročilý proces zpracování kávy, který probíhá bez přítomnosti kyslíku. Po sklizni jsou kávové třešně umístěny do uzavřených nádob, kde fermentují po dobu 18 až 72 hodin, v závislosti na požadovaném chuťovém profilu. Tento proces je pečlivě kontrolován, aby se zajistilo optimální prostředí pro rozvoj přírodních kvasinek a bakterií. Anaerobní fermentace podporuje vznik výrazných chutí a aromat, často zahrnujících tóny tropického ovoce, koření a komplexní sladkost. Po fermentaci jsou třešně sušeny na vyvýšených postelích, kde se pravidelně obracejí, aby se zajistilo rovnoměrné sušení. Tento inovativní přístup zpracování přináší kávu s jedinečným a intenzivním chuťovým profilem, která zanechává dlouhotrvající dojem.

  • Nadmořská výška: 1,500 - 1,870 m n. m.

Hodnocení

Zatím žádné hodnocení

🤩 Označte hvězdičkami, jak Vám káva chutnala, a pomůžete tak dalším s výběrem.

Diskuze

Zatím žádné otázky

Zeptejte se nás, co Vás na produktu zajímá, a my Vám rádi okamžitě odpovíme.



Co o Kofiu říkají kávomilové

Hezká a někdy i méně hezká slůvka

99% kávomilů doporučuje Kofio
5905 recenzí
Neměli mou požadovaný ruční mlýnek skladem, ale postavili se k tomu skvěle a vyřešili to tak, že jsem na tom ještě lépe, než bych ...
Barbora
Líšnice
Naprosto bleskové doručení do druhého dne. Už několikátý nákup, vždy spokojenost.
Kristýna
Statenice
Celkově velká spokojenost, jsem velkým fanouškem českých pražíren a domácí přípravy kávy, zde mám na jednom místě velký výběr káv ...
Anna
Praha
Ochota, laskavost a vstřícnost. Než by nechali kávu "zestárnout na polici", raději včas sníží cenu. Vynikající komunikace s e-shop...
Pavel
Kopřivnice
Mile mě překvapilo jak byl balíček krásně zabalen a blesková rychlost doručení. Kvalita byla, samozřejmě, perfektní!
Alena
Plzeň
Neuvěřitelně rychlé vyřízení. Než jsem se nadála, dárek byl doma. Velice milý, ale přesto profesionální přístup. Děkuji...
Marcela
Praha
Velmi rychle vyřízeno a dodáno i s menším dárkem, takže jsem byla mile překvapena, a teď čekám, co na to řekne ten, pro koho je to...
Simona
Únanov
Doprava do jednoho dne. Reklamace do jednoho dne. Milá obsluha. Příznivé ceny. Vstřícnost. Rychlost odezvy na podpoře.
Lukas
Pardubice