Slunné letní počasí je konečně tu! Pojďte ho společně s námi oslavovat tímto svěžím ale zároveň pořádně sladkým kafíčkem od Barista Coffee Roasters! Tahle vymazlená Rwanda potěší všechny milovníky jemných promytých káviček. V chuti se můžete těšit na šťavnatý rybíz s malinami. Hravou ovocitost skvěle balancuje jemné aroma másla a hořké čokolády. Zkrátka ideální kafíčko na letní popíjení, svou chutí a vůní vás jistě potěší i připravené za studena třeba jako cold brew.
Fugi je název zpracovatelské stanice, ze které tato jedinečná zrnka pochází. Zaměstnanci stanice neustále pilně pracují, aby zajistili, že všechny zpracované třešně jsou té nejvyšší kvality. Společnost Baho Coffee, koupila stanici v roce 2016. Od té doby tým agronomických manažerů stanice společnosti Baho spolupracuje s farmáři, aby se naučili nejlepší zemědělské postupy, zlepšili jejich přístup ke vstupům a produkovali nejlepší třešně. Když farmáři doručí své třešně, pracovníci mycí stanice vyberou ty nejlepší z nich a všechny nezralé nebo nevyhovující odstraní. Fugi má třídicí stoly a vyškolený personál, aby zajistili, že stanice používá pouze ty nejkvalitnější třešně. Můžete si tedy být jistí, že tato zrnka prošla pečlivou kontrolou a jsou ta nejlepší z nejlepších! Na třídení je vyčleneno až 70% pracovních sil ze 120 lidí, které zde sezónně vypomáhají.
Zpracování se na této konkrétní kávě využilo promyté, aby ve výsledném šálku byly cítit i ty nejjemnější chuťové tóny. Nejprve se všechny třešně vloží do vody a ručně se třídí, aby se odstranily všechny viditelné vady. Poté se umístí do fermentačních nádrží, kde jsou uloženy 12 až 18 hodin. Po fermentaci se mokrý pergamen promývá v čisté vodě a následně se v tenkých vrstvách položí na tzv. africké postele k sušení. Zde se pravidelně prohrabuje, aby bylo zajištěno rovnoměrné sušení. Pergamen je zakrýván během nejteplejších částí dne a v noci.
- Nadmořská výška: 1.550 - 1.850 m n. m.