Připravte se na explozi divokých ovocných tónů spolu s tóny jemnými a smetanovými, která vás okouzlí při každém doušku nové kávičky z Peru, kterou pro vás upražila španělská pražírna Slowmov. Sladkost divoké ostružiny v kombinaci s lehkou kyselostí jogurtu dělá z této kávy nezapomenutelný zážitek.
Tato výběrovka je výsledkem těžké práce a oddanosti Huga Pareji a jeho manželky Flor López. Tato dvojice se rozhodla zasvětit svůj život kultivaci zvláštní odrůdy kávy, kterou nazvali „Inca Geisha“. Tento druh je mutací známé odrůdy Geisha a tato mutace je exkluzivní jen pro prostředí jejich farmy. Geisha je v kávovém světě vysoce ceněná pro svůj nádherný aroma profil a komplexní chuti, a Inca Geisha, je v tomto ohledu stejně unikátní! Již zmiňovaný farmář Hugo a jeho milá žena Flor provozují svou farmu v souladu s přírodou. Používají odpad z vlastní farmy a chovají malá zvířata, aby zajistili organickou produkci. A co to znamená? Že káva, kterou pijete, je pěstována bez použití chemických hnojiv a pesticidů, což je dobré jak pro vás, tak pro planetu. Biodiverzita a dostatečné množství stínu jsou pro Huga a Flor důležité. Na jejich farmě můžete nalézt různé druhy stromů, jako jsou pisonay, pacae, barbasco, olše a borovice. Tyto stromy poskytují nejen stín pro kávové rostliny, ale také podporují biodiverzitu a udržitelnost prostředí.
Aby si kávička udržela své ovocné a čisté chuťové tóny, bylo pro tento lot vybráno promyté zpracování. Třešně jsou ihned po sklizni promyty a oloupány od slupky a dužiny. Po velmi krátké fermentaci, která odloučí zbytek dužiny, jsou opět promyty a přesunuty na betonová prostranství, či vyvýšené africké postele k sušení. Zrnka jsou při tom neustále otáčena a prohrabována, zakrývána před rosou a deštěm, aby nepodléhala plísním a hnilobám. Po cca 14 dnech se zrnka přenesou do sil, kde odpočívají dalších 30 – 60 dní. Poté se již zrnka rozdělí dle kvality a velikosti a nasypou do jutových pytlů, připravené k exportu.
- nadmořská výška: 2205 m n. m.
- sklizeň: září 2022