Friedhats si z letošní sklizně peruánské kávy vyzobali ta nejlepší zrnka a přečarovali je do kávy na filtr s komplexním charakterem - v šálku tě čeká krémová, ale zároveň šťavnatá chuť, která připomíná bílou čokoládu a červené bobulovité ovoce.
Peru bylo ve světě výběrových káv dlouho opomíjeno. Země se soustředila na certifikace fair trade a kávové směsi, a tak bylo Peru více orientováno na trh s tmavě praženou kávu do směsí, ve kterých se ale občas objevily opravdu vysoce kvalitní kávy, které si nakonec vydobyly pozornost. Farmáři byli tedy motivováni věnovat více času pěstování těchto vysoce kvalitních plodin, což jim přinášelo více peněz a zdrojů. Puno je krajina vysokých a drsných terénů. Kávová zrna, která nabízíme z regionu Puno, pochází z komunity Cruz Pata. Tato komunita se, navzdory náročným podmínkám, primárně věnuje zemědělství. Farma se rozkládá v nadmořské výšce 1950 až 2060 metrů, což je ideální pro pěstování odrůdy Bourbon.
Způsob zpracování této kávičky je pečlivě řízený proces, který začíná výběrem nejzralejších třešní. Po 24hodinové fermentaci v celých třešních následuje loupaní zrn a další suchá fermentace trvající 30 až 36 hodin, která této kávě dodává její charakteristickou živou sladkost. Po dokončení fermentačního procesu je káva pečlivě omyta a následně sušena ve sklenících po dobu 10-12 dní, čímž se zajistí, že každé zrno si zachová svou jedinečnou chuť a aroma.