Představujeme nové kapsle Missing Bean s kávou z Peru, z rodinné farmy Cotrina. Plné a sladké espresso si nyní vychutnáte po stisknutí jediného tlačítka s dokonalou chutí kakaa a oříšků se sladkým nádechem třešní. A nezapomeňte, tyto kapsle jsou navíc plně kompostovatelné, což znamená, že si můžete užívat nezapomenutelné chvíle s kávou, aniž byste zatěžovali naši planetu.
Tato kává představuje kouzelné údolí Chilchos Valley, které je ukryto v mračném pralese, 12 hodin cesty od nejbližší silnice. Od té doby, co tým z Missing Bean před 8 lety farmu navštívil, jim Guillermo Cotrina a jeho rodina posílají svou úrodu. Rádi tak tento vztah udržují a poskytují jim jistotu, že jejich tvrdá práce má rok co rok smysl.
Při zpracovávání promytou metodou třešně projdou takzvanou loupačkou, kde při obrovské rychlosti narážejí do kovových disků s výběžky nebo hroty, a tím je z nich odstraněna slupka i dužina. Po tomto kroku nám zůstane zelené zrnko, na kterém ale ještě zbytky dužiny (cukru) zůstaly. Aby se daly tyto pozůstatky po dužině odstranit jednodušeji, tak se zrna nechají po několik, často i desítek, hodin, fermentovat v tancích. Po fermentaci je dužina oddělena od zrníčka a půjde snáze dolů. Tady se dostáváme ke kroku, kvůli kterému tuto metodu nazýváme právě promytá. Káva se z tanků přesune do přemývacího kanálu, kde se omývají zrnka s vodou a odstraňují se z nich poslední zbytky cukrů - dužiny.
- Nadmořská výška: 1600 m n.m.