Představujeme vám kávu, která vás zcela okouzlí svým výjimečným aromatem. Tato promytá kávička z Peru od pražírny 7g Roaster v šálku nabízí ovocné aroma meruněk a sladkou chuť mléčné čokolády společně s lehce acidním aroma citronů. Osvěžte své chuťové buňky touto lahodnou kávou i vy.
Tato káva se skládá z odrůd Caturra, Pache a Bourbon pěstovaných v okrese Huabal v provincii Jaen v regionu Cajamarca. Nachází se na severu Peru v blízkosti hranic s Ekvádorem a převládá zde hornatá krajina s kontrastem suchých oblastí a divoké vegetace. Tato topografie vytváří rozmanité podnebí od teplých dnů po chladné noci, což umožňuje pomalé dozrávání kávových plodů. Pěstitelé kávy z této oblasti vlastní malé farmy, kde kávu sami loupou, fermentují, promývají a suší a samotná velikost těchto farem nepřesahuje 2 hektary. Tato malá produkce umožňuje pěstitelům větší kontrolu nad svými plantážemi a posklizňovými procesy. Možnost kontrolovat každý krok procesu spolu s příznivými environmentálními faktory oblasti (nadmořská výška, úrodná půda, rozmanitost podnebí a mladé kávovníky) mají pozitivní dopad na kvalitu kávy.
Promytá metoda se používá při zpracování třešní kávových bobů. Nejprve třešně projdou loupačkou, která odstraní slupku i dužinu. Zbývající zelené zrníčko s pozůstatky dužiny se fermentují několik hodin, aby se snadněji oddělila právě zbývající dužina. Po fermentaci se zrna omývají vodou, aby se odstranily zbytky cukrů. Káva se poté suší na slunci na betonových plochách nebo vyvýšených postelích. V některých případech se používají mechanické sušičky, pokud venkovní podmínky nejsou vhodné. Výsledná káva zpracovaná touto metodou má čistší chuť, vyšší aciditu a výrazné ovocné tóny.
- Nadmořská výška: 1700 - 2000 m n. m.