Gesha Kambera od slovinské pražírny Stow - káva, která ve vašich chuťových pohárcích vyvolá explozi chutí! Tato jedinečná odrůda, která prošla intenzivním anaerobním procesem fermentace, vytváří magickou komplexnost chutí. Mimořádně bohaté spektrum ovocných a čokoládových vůní vytváří nečekaný smyslový zážitek při každém doušku. Šálku dominují intenzivní esence znamenité hořké čokolády, které se harmonicky prolínají s omamnou vůní třešní maraschino a švestek. Tělo je sirupovité se středně intenzivní kyselostí. Zažijte úžasný zážitek s touto prémiovou kávičkou a nechte se její chutí odnést až do samotné Panamy.
Farma Ninety Plus Gesha v malebné Panamě je jednou z nejprestižnějších na světě. Tato farma se nachází na úpatí sopečné hory Baru a je proslulá svými výjimečnými odrůdami kávy Gesha, které patří mezi nejvyhledávanější a nejoceňovanější na mezinárodním trhu. Ninety Plus Gesha se může pochlubit ideálními zeměpisnými a klimatickými podmínkami pro produkci nejlépe hodnocených káv na světě. Vysoká nadmořská výška, bohatá vulkanická půda, optimální množství srážek a dostatek slunečního světla společně vytvářejí jedinečné prostředí pro růst kávovníků. Produkce kávy zde probíhá se zaměřením na nejmenší detaily. Vybraná kávová semena jsou pečlivě vysévána a ošetřována pomocí udržitelných postupů, které chrání životní prostředí a půdu. Kávovníkům je věnována neustálá péče a pozornost, aby byla zajištěna co nejlepší úroda. To, co činí Ninety Plus Gesha Estate výjimečnou, je výjimečný chuťový profil jejich odrůd Gesha. Tyto kávy se vyznačují mimořádně komplexním aroma s květinovými a ovocnými tóny a výjimečně jemným a sametovým tělem. Vlastnosti těchto odrůd jsou natolik výrazné a jedinečné, že jsou vyhledávány a oceňovány znalci kávy po celém světě.
Aby byla zajištěna maximální šťavnatost, byla pro tuto kávičku vybrána anaerobní metoda zpracování. Právě ta kávovým zrnům napomáhá udržet si ovocné a výrazné chutě, které všichni právě na anaerobkách tolik zbožňujeme! Kávové třešně uzavřeli na96 hodin do barelů, kde fermentovaly bez přístupu vzduchu. Celý proces fermentace je v sudech pomalejší, než kdyby byl na vzduchu, protože bakterie potřebují k fermentaci vzduch. Následně celé třešně sušili v sušících boxem při teplotě 35 – 40 stupňů přibližně 120 hodin.
- nadmořská výška: 1800 m n. m.
- typ půdy: vulkanická