Výběrová káva Panama DOS z norské pražírny Coffea Circulor je charakteristická tóny jablka, borůvek, třešní a jahod.
Hacienda Cañas Verdes je dnes odrazem a výsledkem práce Josého a Bibiany Luttrellových se zaměstnanci. Od roku 2017 tato ctižádostivá práce vynakládá ambiciózní úsilí a výsledky jsou celosvětově uznávanou a respektovanou smyslovou zkušeností. Provoz v Abu Coffee je pojmenován k uctění památky José Guillerma Luttrella Tedmana, třetí generace výrobců kávy. „Abu“ (zkratka pro Abuelo, dědeček ve španělštině), jak mu říkali jeho vnoučata, představuje odkaz tohoto vizionářského a vášnivého milovníka Boquete a špičkové kávy.
Kávovníky se pěstují na svazích národního parku Volcán Barú, které jsou úrodné, dobře odvodněné, vulkanického původu a hluboké půdy jsou obohacené organickým obsahem. Kávy se pěstují v oblasti Cañas Verdes, Boquete, ve vlhkém a deštivém mikroklimatu typickém pro tropický prales.
Panenské deštné pralesy, kde leží plantáže Abu Coffee, činí z jejich klimatu mimořádné podmínky pro dosažení jedinečné kombinace vlastností, díky nimž je káva Geisha jedinečná a charakteristická intenzivní šťavnatou chutí a aromatickými květinovými tóny.
Anaerobní suchý proces trvá po dobu 120 hodin a poté se suší na slunci na afrických vyvýšených záhonech po dobu přibližně 25 dnů.
- Nadmořská výška: 1550 m n. m.
- Cuppingové skóre: 91
Doporučený recept V60 Coffea Circulor z World Brewers Cup je "1:1:1"
- nálev 100g vody po dobu 20 sekund
- v 1:00 nálev dalších 100g vody po dobu 20 sekund
- v 2:00 nálev dalších 100g vody po dobu 20 sekund
- konec v 3:00
- na vás je úprava hrubosti a teplota vody (doporučujeme 93 - 95 °C)