La Isabela je ideální káva pro milovníky filtrované kávy. Tato Kostarika v sobě ukrývá ty nejlepší chutě. Těšit se můžete na sladké mango, hnědý cukr, hroznové víno a ovocnou limetku. Užijte si tuto parádní kávu i vy.
Tuto kávu vypěstoval a zpracoval Max Salazar, který je třetí generací pěstitelů kávy. Rodina Salazarů začala pěstovat kávu v 60. letech 20. století na malém pozemku ve vesnici Llano Bonito. Farma La Isabela se v průběhu let rozrostla a nyní má rodina 10 hektarů určených k pěstování kávy. Společně se rodina rozhodla založit vlastní zpracovatelské centrum. Kostarika La Isabela je odrůdy Milenio, která vznikla křížením a má vysoký chuťový potenciál. Kávové třešně se pěstují na farmě v nadmořské výšce 1625 metrů. Sklizeň v La Isabela probíhá ručně, takže ke zpracování se posílají pouze zralé třešně. Během zpracování procházejí zrna anaerobním procesem. To znamená kvašení v nádržích bez přístupu kyslíku, z nichž uniká tlak a CO2. Tento proces přispěl k plnému a intenzivnímu chuťovému zážitku této kávy.
Při suché metodě jsou třešně po sběru rozprostřeny v tenké vrstvě na betonová patia, nebo na africké postele, kde se suší. Případně se na dosušování používají i mechanické sušičky. Káva musí být pravidelně otáčená, aby se zamezilo vytváření plísní a nezapočala nechtěná fermentace. Když je sušení u konce, ať na slunci nebo v sušičce, slupka se mechanicky odstraní v takzvaném dry millu.
- Nadmořská výška: 1625 m n. m.