Nikaragua LOS PINOS

od Francin Roasters

Napsat první hodnocení
Momentálně vyprodáno

Typ balení:

 
Pražírna
Francin Roasters
Země původu
Nikaragua výběrová káva Nikaragua
Region
Matagalpa
Odrůda
Catuai, Lempira, Sarchimor (T5296), Caturra
Použití
Omni (vhodná na filtr i espresso)
Způsob zpracování
Anaerobní
Chuťový profil
Kakao, Jahody, Rum, Papája
Stupeň pražení
Střední
Metoda přípravy
Aeropress, Chemex, Chytráček, French Press, Hario V60, Vacuum Pot, Espresso, Moka konvička

Výběrová káva Nikaragua LOS PINOS z české pražírny Francin je charakteristická tóny kakaa, rumu, jahod a papáji.

Anaerobní příprava kávy je módním výstřelkem posledních řekněme pěti let a za tu dobu si našel řadu příznivců (a je fér si otevřeně přiznat, že i odpůrců "vždyť tohle už s kafem nemá skoro nic společného!"). Anaerobní příprava ovšem není jednoduchá, magie, která se v sudu odehrává závisí na mnoha faktorech jako např. teplotě, délce fermentace, množství kvasinek a baktérií a když se to s ní přežene, je v šálku kávy tak nesnesitelná, že se nedá vůbec pít. Proto i zde platí ono pověstné méně je někdy více a Nikaragua Los Pinos je toho zářným příkladem. Fermentaci v sobě má, ale citlivě ukrytou, takže se nepodbízí a tak se dá pít vlastně pořád, skvělé kafe pro každý den. My svou královnu hledali trpělivě déle jak tři měsíce, ale výsledek stojí za to. 

Téměř dvě třetiny farmy Los Pinos leží v přírodní rezervaci Salva Negra. Díky specifickým klimatickým podmínkám tohoto místa je zde pěstovaná káva výjimečná. Místní horská řeka a pravidelné deště tu v pravý vegetační čas poskytují výborné podmínky pro její dozrání. Blízkost vodního toku na farmě využívají také pro ekologicky efektivní způsob zpracování, slouží tu jako zdroj energie namísto elektřiny a fosilních paliv. Farma Los Pinos byla založena již v 19. století německými osadníky a později zakoupena místní rodinou Corrales. Během vojenských nepokojů ve 20. století byla rodina donucena farmu opustit a po jejím pozdějším návratu pak farma dostala svůj současný název, který odkazuje k borovicím rostoucím všude v okolí. Ty a jiné jehličnaté stromy zadržují vlhkost v okolní půdě a zajišťují stálý přísun potřebných minerálů. Byron Corrales, současný majitel, je již třetí generací, která na farmě pěstuje kávu.

  • Nadmořská výška: 1.450 m.n.m.
  • Farmář: Don Byron Corrales
  • Zpracování: anaerobní fermentace 72 hodin

Hodnocení

Zatím žádné hodnocení

🤩 Označte hvězdičkami, jak Vám káva chutnala, a pomůžete tak dalším s výběrem.

Diskuze

Zatím žádné otázky

Zeptejte se nás, co Vás na produktu zajímá, a my Vám rádi okamžitě odpovíme.



Co o Kofiu říkají kávomilové

Hezká a někdy i méně hezká slůvka

99% kávomilů doporučuje Kofio
5899 recenzí
Neměli mou požadovaný ruční mlýnek skladem, ale postavili se k tomu skvěle a vyřešili to tak, že jsem na tom ještě lépe, než bych ...
Barbora
Líšnice
Naprosto bleskové doručení do druhého dne. Už několikátý nákup, vždy spokojenost.
Kristýna
Statenice
Celkově velká spokojenost, jsem velkým fanouškem českých pražíren a domácí přípravy kávy, zde mám na jednom místě velký výběr káv ...
Anna
Praha
Ochota, laskavost a vstřícnost. Než by nechali kávu "zestárnout na polici", raději včas sníží cenu. Vynikající komunikace s e-shop...
Pavel
Kopřivnice
Mile mě překvapilo jak byl balíček krásně zabalen a blesková rychlost doručení. Kvalita byla, samozřejmě, perfektní!
Alena
Plzeň
Neuvěřitelně rychlé vyřízení. Než jsem se nadála, dárek byl doma. Velice milý, ale přesto profesionální přístup. Děkuji...
Marcela
Praha
Velmi rychle vyřízeno a dodáno i s menším dárkem, takže jsem byla mile překvapena, a teď čekám, co na to řekne ten, pro koho je to...
Simona
Únanov
Doprava do jednoho dne. Reklamace do jednoho dne. Milá obsluha. Příznivé ceny. Vstřícnost. Rychlost odezvy na podpoře.
Lukas
Pardubice