Krasojízda výběrových káv z Mexika pokračuje. Káva Mexiko ÁGUILAS DEL MAGUEY ze světoznámé pražírny Square Mile vznikla ve spolupráci s partnery v dodavatelském řetězci Red Beetle Coffee Lab (odběratel pergamenu) a Raw Material (dovozce) a podařilo se tak plně předfinancovat tuto exkluzivní šarži, kterou pro pražírnu na míru připravilo družstvo Union San Pedro v Oaxace. Sirupově jemná chuť po zralých hruškách a karamelu obklopena jemným lískooříškovým aroma vykouzlí každému úsměv na tváři.
Družstvo Union San Pedro je známé svým rozsáhlým programem jedlého agrolesnictví a zastupuje 200 drobných producentů kávy ze sedmi komunit v okolí San Pedro El Alta. Águilas del Maguey je káva, která se skládá ze sklizně celkem pěti producentů, v překladu znamená „Agáve orlů“ a představuje práci Carmen, Jorgeho a Faustina z Malvarisca a Genara a Pedra z Tierra Blanca. Tato šarže byla také vytvořena tak, aby splňovala naše UV protokoly a zajistila dlouhou trvanlivost, a co opravdu vyniká, je její chuť!
Při zpracovávání promytou metodou třešně projdou takzvanou loupačkou, kde při obrovské rychlosti narážejí do kovových disků s výběžky nebo hroty, a tím je z nich odstraněna slupka i dužina. Po tomto kroku nám zůstane zelené zrnko, na kterém ale ještě zbytky dužiny (cukru) zůstaly. Aby se daly tyto pozůstatky po dužině odstranit jednodušeji, tak se zrna nechají po několik, často i desítek hodin fermentovat v tancích. Po fermentaci je dužina oddělena od zrníčka a půjde snáze dolů. Tady se dostáváme ke kroku, kvůli kterému tuto metodu nazýváme právě promytá. Káva se z tanků přesune do přemývacího kanálu, kde se omývají zrnka s vodou a odstraňují se z nich poslední zbytky cukrů - dužiny.
- Nadmořská výška: 1.600 - 1.800 m n. m.