Výběrová káva Mexiko VILLA CORZO z britské pražírny UE Coffee Roasters je charakteristická tóny broskve, klementinek a zlatého sirupu.
Tento speciální lot kávy s mexickým promytím pochází od 40 farmářek z komunity Villa Corzo v La Concordii v Chiapasu a je součástí projektu Olam Speciality Coffee "Cafe Delas". Jsme potěšeni, že můžeme představit vůbec první kávu Cafe Delas pocházející z Mexika. Oblast La Concordia je proslulá produkcí vynikající kávy díky různým faktorům, jako jsou agroklimatické podmínky oblasti, nadmořská výška, půda, velká rozmanitost přírodních interakcí a samozřejmě lidé, kteří díky úsilí a péči dokáží produkovat "Oro Verde" (jak se říká zelenému zlatu). Tato oblast je také známá svými obdobími sucha a dešťů, která jsou velmi dobře synchronizována s fyziologií kávovníku. V období sklizně je chladné počasí s malým množstvím deště, což pomáhá prodloužit dobu fermentace a podmínky sušení, a v důsledku toho zlepšuje kvalitu kávových šálků. Proměnné, jako je chování klimatu, endemická vegetace a interakce mezi faunou (mimo jiné velké druhy koček, jako je jaguár, a ptáci, jako je quetzal), vytvářejí nejvyšší prioritu odpovědnosti za posílení udržitelného soužití mezi výrobními činnostmi v oblasti kávy a ochranou tohoto prostředí.
Drobní pěstitelé v této oblasti přistupují ke své produkci řemeslným způsobem, kdy se káva dostane od semínka až po suchý pergamen. Kávy se sbírají zralé, zbavují se slupek a fermentují 12-17 hodin. Po procesu fermentace se káva promyje a suší na slunci na dvorcích nebo zarandách farmářů, aby se dosáhlo nejlepších požadovaných vlastností a špičkových profilů.
Kavárna Café Delas byla vytvořena s cílem pomoci farmářkám získat přístup ke zdrojům, znalostem a hlasu, které potřebují k tomu, aby mohly naplno rozvíjet svou činnost. Každá káva Café Delas pochází ze 100 % od farmářek a z každého prodeje je část zisku reinvestována do programů, které podporují rovnost žen a mužů a posilují postavení žen na poli.
- Pěstitelé: drobní zemědelci
- nadmořská výška: 1000 - 1200 m n.m.