Pokud vás už nebaví tradiční čokoládová espressa, musíte vyzkoušet novinku z české pražírny Kmen Coffee Roasters. Slunné dny si přímo říkají o trochu svěžesti. Tu vám dodá šálek šálek mexické výběrovky ALTAMIRANO. Těšit se můžete na jemnou citronovou trávu, sladké pohlazení v podobě malin a dochuti marcipánu. Zkrátka kombinace, která vás neomrzí.
Rodina Altamirano pěstuje kávu na své farmě El Estribo v Mexiku už od roku 1879. O celou farmu se stará Samuel Altamirano se svou matkou a mladšími sourozenci. Samuel s rodinou se rozhodli v pěstování a prodávání kávy posunout a spojili se s iniciativou Blooming, která pomáhá mladým pěstitelům kávy ve Veracruze. Tento projekt vznikl pod vedením Bean Voyage a ve spolupráci s producenty zorganizovali program připravenosti na trh, který nabízí konzultace o postupech sklizně a po sklizni, které mohou drobné farmáře zavést ke zlepšení a udržení kvality své kávy, aby mohli dosáhnout vyšších cen v mezinárodním měřítku.
Kávové třešně farmáři nasbírali a nechali je před odstraněním dužiny odpočívat 15 hodin v tancích. Po 15 hodinách přirozené fermentace jednoduše zcela odstraní dužinu a nechají je odpočívat dalších 24 hodin. Následně je dvakrát promyjí čistou pramenitou vodou a 12 dní kávové třešně suší na vyvýšených afrických postelí. Promytá metoda v šálku odkrývá ovocné tóny a svěžest. Jedná se o v současnosti nejvyužívanější metodu zpracování kávových třešní.