Výběrová káva Kostarika EL VENDAVAL z britské pražírny Square Mile je charakteristická tóny pomeranče, karamelu a mandlí.
Tato káva byla vypěstována v oblasti Santa Maria, Dota, Tarrazu v Kostarice. Díky vytrvalé oddanosti kvalitě kávy vyprodukovala rodina Calderonových na své farmě El Vandaval velkolepou úrodu kávy a plně ji zpracovala v rodinném mlýně Beneficio Los Angelos. Ricardo Calderon je kávový farmář druhé generace, který pěstuje kávu od roku 1975. Rodina se zaměřuje na renovaci a údržbu svých pozemků. Kávovníky zůstávají na mladší straně - v průměru asi 8 let - aby byla zajištěna maximální produktivita. Hlinitá půda a vysoká nadmořská výška jejich farmy Tarrazu vytváří ideální podmínky pro produkci vysoce kvalitní kávy.
Calderon-Castillo zpracovávají své třešně ve svém mikromlýně Beneficio Los Angeles v Santa Maria de Dota, mikroregionu v Tarrazu. Beneficio je napájeno solárními panely. Po selektivním ručním sběru je třešeň přivezena do mikromlýnu, kde se třídí a zraje, samotná červená třešeň je rozvlákněna. Zpracování white honey metodou zanechává nejmenší množství slizu na sušení pergamenu. Pracovníci často shrabují sušící pergamen a zbývající sliz, aby zajistili rovnoměrné sušení.
- Producent: Ricardo Calderon
- Nadmořská výška: 1.900 m.n.m.