Objevte unikátní chuť kolumbijské kávy Monteblanco, upražené ve Francin, která překračuje hranice tradičních kávových profilů. S cuppingovým skóre nad 87 bodů se tato limitovaná edice pyšní jedinečným spojením margotky, jasmínu a citrusové trávy, které vytvářejí nezapomenutelný zážitek. Finca Monteblanco Coconut Lemonade od inovativního producenta Rodriga Sancheze Valencii je ukázkou toho, jak může být káva překvapivá a fascinující. Každý šálek této kávy je jako cesta do exotických krajin, kde se snoubí sladkost s osvěžující citrusovou svěžestí.
Rodrigo Sanchez Valencia, třetí generace pěstitelů kávy na farmě Monteblanco, představuje pilíř tradičního i inovativního přístupu k pěstování kávy. Farmu, kterou založil jeho dědeček, Rodrigo přivedl k novým horizontům díky svému nadšení pro experimentování a udržitelné metody. Farmu obklopuje nádherná příroda chráněného parku Cueva de los Guacharos a poskytuje vynikající podmínky pro pěstování výběrových odrůd kávy jako jsou Caturra, Geisha, Pink Bourbon a Pacamara. Vysoká nadmořská výška a výjimečné mikroklima regionu Acevedo v Huile jsou klíčem k produkci té nejlepší kávy.
Rodrigovo unikátní zpracování kávy spočívá v kofermentaci s přidanými bakteriemi Lactobacillus, Saccharomyses a cerevisiae, spolu s 10 různými kvasinkami. Tato směs je obohacena o sušený kokos a cholupu - kyselé ovoce typické pro výrobu limonád. K této směsi je navíc přidán cukr, aby se podpořilo kvašení. Po 8 dnech fermentace v této směsi se přidají kávové třešně a nechají se fermentovat dalších 180 hodin. Po dokončení fermentace se káva pečlivě myje a suší na parabolických lůžkách po dobu 25 až 30 dní. Výsledkem je káva s neobyčejným profilem, která nabízí harmonii kokosu, citrusové kůry, levandule a černého rybízu, vhodná pro filtry i batch brew. Káva Monteblanco od Rodriga Sancheze přináší nejen výjimečnou chuť, ale i příběh inovace a vášně.
- Nadmořská výška: 1730 m n. m.
- Farmář: Rodrigo Sanchez Valencia