Sladké mango, sladký turecká cukrovinka lokum a ještě sladší grenadina! I tak by se dala popsat tato kolumbijská zrnka, která potěší všechny kávové mlsouny. Tak snad bude sladké i to vaše ráno s touto kávou od Chroastu.
V roce 2022 se na kávový trh dostala nová řada produktů s názvem Fellows Farms. Smyslem tohoto projektu je podpořit okolní farmy a zemědělce, kteří pěstují kávu a prodávají ji místním družstvům nebo FNC. Společnost Inmaculada nakupuje tyto třešně za vyšší cenu a následně využívá svou důmyslnou infrastrukturu, kterou vybudovala kolem zpracování a sušení kávy. Fellows' farms je projektem zaměřeným na zlepšení kvality života farmářů tím, že jim pomáhá zlepšit jejich sběrové postupy a zároveň je kombinuje s know-how Inmaculada a zlepšuje jejich cenovou úroveň, díky čemuž mohou dosáhnout standardů výběrové kávy. Cílem programu Fellows' Program je také představit producenty na mezinárodních trzích s veškerou sledovatelností, aby mohla být oceněna veškerá jejich práce a úsilí.
Tato káva je zpracována suchou metodou, též známou jako naturální. Znamená to, že po sběru jsou zrna rozprostřena k sušení na slunci na afrických postelích. Během zhruba 14 dní sušení se zrna musí pravidelně obracet, tím se zamezí vzniku plísní i nechtěné fermentaci. Pokud je vše provedeno správně, zrna díky tomuto procesu získají ovocné chutě a krémové tělo. Jelikož při tomto zpracování se spotřebovává menší množství vody, je tato metoda často využívána především v oblastech s jejím nedostatkem, tedy Africe, sušších místech Latinské Ameriky nebo i Brazílii.
- Farma: Inmaculada Fellows