Výběrová káva Kolumbie FINCA JUAN MARTIN z německé pražírny The Barn je charakteristická tóny granátového jablka, šampaňského a kakaa.
Finca Juan Martin je inovativní a experimentální farma, kterou vlastní a provozuje společnost Banexport. Cílem a zaměřením tohoto projektu je pěstování, sklizeň a zpracování různých odrůd s cílem vyvinout vhodné postupy pro každý krok k dosažení optimální kvality kávy. Kromě toho slouží Juan Martin jako zdroj a příklad pro producenty kávy, kteří prodávají a vyvážejí svou kávu prostřednictvím společnosti Banexport. Juan Martin se nachází v nejvýše položené oblasti Sotara, pouhých 30 minut od hlavního města Cauca, Popayanu a věnuje se rozvoji ekologicky uvědomělých postupů a také poskytování pracovních míst členům komunity s možností vzdělávání.
Karbonická macerace spočívá v kvašení kávy v prostředí bohatém na oxid uhličitý. Po sklizni se kávové třešně umístí do obvykle vzduchotěsných sudů z nerezové oceli. Jakmile jsou umístěny uvnitř, je do nádoby vháněn CO2, který pak umožňuje, aby se v kávových třešních rozkládaly různé úrovně pektinů.
Odrůda Pink Bourbon je vzácný hybrid mezi žlutým a červeným bourbonem vyskytující se téměř výhradně v okolí regionu Huila. Třešně těchto káv vykazují vlastnost, která je odlišuje od ostatních, když dozrají, jsou růžové! Růžový bourbon není snadné pěstovat, jelikož růžová barva je recesivní a je snadno přemožena červenými a žlutými geny. Při pěstování musíte tyto stromy izolovat od jakékoli jiné plodiny a existuje jen velmi málo farmářů, kteří to dokáží udělat ve větším měřítku. Odměnou za jejich práci je však výborná káva, která je trochu odolnější vůči rzi, produkuje dobré množství sklizně a nevyžaduje příliš mnoho hnojiva.
- Nadmořská výška: 2050 m n. m.