První bezkofeinová výběrovka z dílny oblíbené české pražírny Industra.Coffee je na světě! Jejich kávičku si tak můžete vychutnat i pozdě večer, či pokud se už z kofeinu celí třesete. Tento šálek vám nabídne čistou a sladkou chuť. Těšit se můžete na kafíčko plné meruněk, karamelu a kakaa.
Od prvního dne existence Osito Coffee spolupracují se skupinou, které se v Suazu hovorově říká “Divino Niño”. Během těchto více než tří let se tato skupina rozrostla z 25 producentů na více než 50. Edilma Polania Bermeo je předsedkyní skupiny. Spolu s Adrianem Bocanegrou a Mariem Salazarem udržují tuto skupinu organizovanou a napomáhají jejímu smysluplnému růstu. Osito založilo svou jedinou každoroční pohárovou soutěž s Divino Niño nazvanou Copa Suaceña. Právě díky této soutěži jsme objevili mnoho skvělých mikrolotů z jednotlivých farem.
Káva se nejprve spaří při nízkém tlaku, aby se odstranily slupky, a poté se navlhčí horkou vodou, aby zrna nabobtnala a změkla. Tím se káva připraví na tzv. hydrolýzu kofeinu, kdy se několikrát promyje přírodní sloučeninou ethylacetátem, který vzniká jako vedlejší produkt při zpracování cukrové třtiny. Ten vytáhne kofein ze zrn. Jakmile je tento proces dokončen, musí být káva před přechodem do závěrečných beden očištěna od zbývajícího ethylacetátu pomocí tlakové páry. Odtud je káva přesunutá do vakuových sušících bubnů, kde je odstraněna voda dříve používaná k navlhčení zrn a káva se suší na 10 až 12 %.