Výběrová káva Brazílie AUTOMAT z české pražírny Industra Coffee je charakteristická tóny tmavé čokolády, kandovaného pomeranče a lískových oříšků.
Káva pražená pro automatické kávovary pochází vždy ze střední Ameriky, aby měla příjemnou čokoládovo-oříškovou chuť a nižší aciditu. Stále v ní ale najdete ovocné a svěží chutě. Chutná skvěle na espressu a hodí se skvěle i do mléčných nápojů.
Při suché metodě jsou třešně po sběru rozprostřeny v tenké vrstvě na betonová patia, nebo na africké postele, kde se suší. Případně se na dosušování používají i mechanické sušičky. Káva musí být pravidelně otáčená, aby se zamezilo vytváření plísní a nezapočala nechtěná fermentace. Když je sušení u konce, ať na slunci nebo v sušičce, slupka se mechanicky odstraní v takzvaném dry millu. Suché zpracování samotné přidává kávě určité chuťové aspekty nehledě na odrůdu nebo na původ. Častokrát pozitivní, ale při špatně provedeném sušení mohou být negativní, a nenávratně tak zničit celý lot (část sklizně). V kávě v případě špatného sušení nacházíme fermentované až alkoholové tóny, kvas nebo dokonce hnůj. Na druhé straně, když je sušení provedeno tak, jak má být, suchá metoda přináší do šálku vždy ovocné chutě a krémové tělo.