Tato Kolumbie nabízí jedinečné spojení máty a kávy, které je velmi jemné a nečekané. Káva s lehkým tělem a tóny mátového čaje a bergamotu, která je sladká po mátových bonbónech a překvapí jemnou citrusovou aciditou v dochuti.
Finca Buena Vista se nachází 7 km od většího města Pitalito ve známé kávové oblasti Huila. Leží v nadmořské výšce 1770 m, je to polosvah s mimořádným výhledem. Půda je úrodná a obsahuje velké množství organické hmoty. Rodina se o farmu velmi hezky stará — kávu pěstuje organicky a snaží se o správné využití půdy a její koloběh. Pravidelně půdu mineralizují, což dodává stromům vitalitu, sílu a navíc kvalitu kávového šálku. Farma má sušárnu, zpracovatelský závod, ubytovací prostory pro pracovníky, je uklizená a čistá.
Tento lot vznikl ve spolupráci dvou kávových odborníků — farmáře Ediera a jeho společníka Césara. César je v okolí městečka Piralito proslulý svými vědomostmi o fermentaci. Kávové třešně běžně odkupuje od okolních farmářů a potom je ve své laboratoři zpracovává. César produkuje vlastní mikroorganismy a díky nim je schopen velmi specifických výsledků při fermentaci kávových třešní. Zabývá se zejména mléčným kvašením, které zapříčiní, že je káva úžasně krémová, jogurtová, jemná a lahodná.
Sbírány jsou zralé třešně, které mají barvu červeného hroznového vína. Tyto třešně jsou 36 h fermentovány v pytlích při teplotě 18 °C. V další fázi jsou třešně 80 h fermentovány při teplotě 21 °C v sudech s přídavkem máty peprné a kvasinek rodu Saccharomyces. Následuje klasické promývání, sušení po dobu 25 dní a stabilizace v plastových pytlích po dobu 15 dní. Po uplynutí této doby jsou zrnka znova třízeny.
- Nadmořská výška: 1 770 m n. m.