Doručení do Vánoc: Doručenína adresu
Stíháme(1-3 pracovní dny)

Keňa KIGWANDI AA

od Stow

Napsat první hodnocení
Momentálně vyprodáno

Typ balení:

 
Pražírna
Stow
Země původu
Keňa výběrová káva Keňa
Region
Nyeri
Odrůda
SL28, SL34
Použití
Filtr
Způsob zpracování
Promyté
Chuťový profil
Limetka, Černý rybíz, Růžový pepř, Ovocný džem
Stupeň pražení
Světlé až středně světlé
Metoda přípravy
Aeropress, Chemex, Chytráček, French Press, Hario V60, Vacuum Pot

Na léto jsou kávičky z Keni vždy ideální volbou díky své šťavnatosti, plnému tělu a ovocným tónům, které provoní šálek i celou místnost. Skvěle chutnají i na ledu, takže v horkých dnech vás také nezklamou. V šálku této kávy převládá chuť černého rybízu s jemnou pikantností růžového pepře. Tělo je plné se sirupovitým pocitem v ústech připomínajícím džem z lesních plodů a  kyselinku zajišťují limetkové tóny. Dochuť je dlouhá a ovocná, takže tuhle kávu od pražírny Stow si zamilujete!

Tato káva byla vypěstována ve zpracovatelské stanici Kigwandi, která patří družstvu Mutheka Farmers Cooperative Society a nachází se na svazích hory Mount Kenya v Nyeri ve střední Keni. Oblast Nyeri je spolu se sousední oblastí Kirinyaga známá svými intenzivními, komplexními a mimořádně kvalitními kávami. Nyeri nabízí fantastické podmínky pro produkci vysoce kvalitní kávy. Bohatá půda, vysoká nadmořská výška, ve které se farmy nacházejí, a dobře vyškolený personál jsou dokonalou kombinací pro dosažení nejvyšší kvality. 

Jak byla tato zrnka zpracovaná?

Kávové třešně se sbírají ručně v plné zralosti. Poté se dopraví do zpracovatelské stanice v Kigwandi, kde se zahájí proces mokrého zpracování. Třešně se namočí do vody, aby se odstranily případné nedokonalosti. Odpadní voda se vypouští do zavlažovacích nádrží, kde se filtruje pro další použití. K odstranění slupek kávových třešní se v továrně používá tříkotoučový rozvlákňovač. Káva se přes noc fermentuje v pergamenu, aby se rozložily cukry, poté se očistí, namočí a rozloží na vyvýšená sušící průsvitná síta (africké lůžko). Doba sušení závisí na podnebí, okolní teplotě a zpracovávaném objemu a může trvat celkem 7 až 15 dní. Po ukončení sušení se káva nechá 30 až 60 dní odpočívat, aby se stabilizovala, a poté se zabalí do pytlů typu grain-pro a je připravená k exportu.

  • nadmořská výška: 1600 m n. m.

Hodnocení

Zatím žádné hodnocení

🤩 Označte hvězdičkami, jak Vám káva chutnala, a pomůžete tak dalším s výběrem.

Diskuze

Zatím žádné otázky

Zeptejte se nás, co Vás na produktu zajímá, a my Vám rádi okamžitě odpovíme.



Co o Kofiu říkají kávomilové

Hezká a někdy i méně hezká slůvka

99% kávomilů doporučuje Kofio
5906 recenzí
Neměli mou požadovaný ruční mlýnek skladem, ale postavili se k tomu skvěle a vyřešili to tak, že jsem na tom ještě lépe, než bych ...
Barbora
Líšnice
Naprosto bleskové doručení do druhého dne. Už několikátý nákup, vždy spokojenost.
Kristýna
Statenice
Celkově velká spokojenost, jsem velkým fanouškem českých pražíren a domácí přípravy kávy, zde mám na jednom místě velký výběr káv ...
Anna
Praha
Ochota, laskavost a vstřícnost. Než by nechali kávu "zestárnout na polici", raději včas sníží cenu. Vynikající komunikace s e-shop...
Pavel
Kopřivnice
Mile mě překvapilo jak byl balíček krásně zabalen a blesková rychlost doručení. Kvalita byla, samozřejmě, perfektní!
Alena
Plzeň
Neuvěřitelně rychlé vyřízení. Než jsem se nadála, dárek byl doma. Velice milý, ale přesto profesionální přístup. Děkuji...
Marcela
Praha
Velmi rychle vyřízeno a dodáno i s menším dárkem, takže jsem byla mile překvapena, a teď čekám, co na to řekne ten, pro koho je to...
Simona
Únanov
Doprava do jednoho dne. Reklamace do jednoho dne. Milá obsluha. Příznivé ceny. Vstřícnost. Rychlost odezvy na podpoře.
Lukas
Pardubice