Svěží promytá Keňa — sladká po bílých hroznech, voňavá po vanilce, s lehkou kyselinou citronové kůry v dochuti. Zkrátka keňský standard, ideální pro letní dny, kdy si chcete dopřát něco jemnějšího.
Gachirago coffee factory se nachází v lokalitě Gathukiini (sublokalita Gaitheri) a produkuje kávu od roku 1964. Tato lokalita se nachází v centrální části Keni, kde je pěstována většina keňské kávy. Oblast na úpatí vyhaslé sopky Mount Kenya je se svou vulkanickou půdou ideální pro pěstování kávy s jasnou, živou chutí. Díky příznivým teplotám ve vyšších nadmořských výškách, které se celoročně pohybují mezi 13°C a 24°C, a mírným bimodálním srážkám je zde pěstována vysoce kvalitní káva.
Keňský kávový průmysl se řadí mezi ty nejvíce ohrožené globálním oteplováním, zvláště kvůli zvyšujícím se teplotám, a tím i vyššímu riziku šíření nemoci kávové rzi a také vyššímu výskytu lokálních prudkých bouří, které dokáží v mžiku zničit celé plantáže.
Do továrny, či promývací stanice, dováží ke zpracování tisíce malých farmářů z okolí. Tato konkrétní zrnka pochází zhruba od 1 400 malých farmářů. Díky podpoře zastřešujících institucí a dotacím, nabízí Gachirago coffee factory dobré podmínky pro farmáře a klade velký důraz na kvalitu zrnek. Všechna zrnka musí být ručně sbíraná a dopravena ještě v den sklizně do promývací stanice. Jednou z těchto institucí je Coffee Management Service (CMS), který si zakládá na edukaci farmářů. Farmáři se učí jaký vliv má hnojení, prořezávání a techniky sklizně.
- Nadmořská výška: 1 400 - 1 600 m n. m.