Tohle espresso je přesně takové, jaké bychom od Keni čekali — výrazné a hodně šťavnaté. Za tepla má espresso výraznou aciditu, která se snižující teplotou krásně sládne. Dominuje chuť černého rybízu na těle, která postupně s chladnutím sládne a připomíná spíše marmeládu. V závěru se dá snadno najít chuť karamelu a mléčné čokolády. S mlékem můžete zase očekávat výraznou ovocnost.
Káva pochází od řady drobných zamědělců, kteří jsou členy stanice Wamuguma Wet Mill. Továrna Wamuguma je součástí většího výrobního družstva Ritho FCS, založeného v roce 1972 a funguje harmonicky se sesterskou továrnou Handege. Wamuguma se nachází v Gatundu, v okrese Kiambu a těží z bohaté sopečné půdy a příznivých klimatických podmínek v této oblasti. Přibližně 1 000 aktivních členů pilně pracuje na dodávkách kávy do továrny a podílí se jak na hlavní sklizni od října do prosince, tak na sklizni muškátů od května do července.
Káva se pěstuje na červených vulkanických půdách, černé vatě a místech s jílem, v nadmořské výšce 1 800 metrů. Výsledkem této výrazné kombinace je jedinečný chuťový profil, který ještě obohacují vybrané odrůdy Arabica SL 28 a SL 34, Ruiru11.
Zpracování ve zpracovatelské stanici Wamuguma se řídí přísnými metodami zaměřenými na kvalitu. Po dodání procházejí třešně pečlivým tříděním, aby byla zajištěna výjimečná kvalita šálku. Po rozmělnění jsou třešně dodány do jednoho z fermentačních tanků továrny, kde fermentují přibližně 16-24 hodin v závislosti na okolní teplotě. Poté se káva zcela promyje, aby se odstranily všechny stopy dužiny. Po umytí se pergamen položí na vyvýšená sušící lůžka v továrně, kde se pomalu suší přibližně 14-21 dní. Během nejteplejších období se pergamen pečlivě přikrývá, čímž se zachovává kvalita zrn.
- Nadmořská výška: 1 800 m n. m