Výběrová káva Keňa NDARO-INI z britské pražírny Square Mile je charakteristická tóny ibišku a černého rybízu.
Tato káva je plná živých a šťavnatých vlastností kávy z Nyeri a my se těšíme, až ochutnáte tuto známou klasiku. Továrna na kávu Ndaro-ini, která odebírá třešně od členů zemědělského družstva Gikanda, letos zpracovala více než 200 tun třešní! Díky jedinečnému mikroklimatu regionu, který se nachází na svazích hory Mount Kenya, se zpomaluje vývoj a doba zrání plodů, a tak vznikají tvrdší a hutnější zrna. Zralé třešně se před dodáním ručně myjí a třídí podle hustoty. Poté se 16-24 hodin fermentují v uzavřeném stínu a následně se znovu omyjí a roztřídí. Díky přístupu k prameni sladké vody se třešně před sušením namáčejí dalších 16-18 hodin ve vodě z potoka Gatomboya.
Při zpracovávání promytou metodou třešně projdou takzvanou loupačkou, kde při obrovské rychlosti narážejí do kovových disků s výběžky nebo hroty, a tím je z nich odstraněna slupka i dužina. Po tomto kroku nám zůstane zelené zrnko, na kterém ale ještě zbytky dužiny (cukru) zůstaly. Aby se daly tyto pozůstatky po dužině odstranit jednodušeji, tak se zrna nechají po několik, často i desítek, hodin, fermentovat v tancích. Po fermentaci je dužina oddělena od zrníčka a půjde snáze dolů. Tady se dostáváme ke kroku, kvůli kterému tuto metodu nazýváme právě promytá. Káva se z tanků přesune do přemývacího kanálu, kde se omývají zrnka s vodou a odstraňují se z nich poslední zbytky cukrů - dužiny.
- Nadmořská výška: 1700 m n. m.