Káva z Keni v nejlepším formě, takto lze popsat kávu z dílny švědské pražírny Swerl Coffee Roasters. Při pití této kávičky budete mít na jazyku tóny černého rybízu s vrstvou fialek a ibišku v podtónu. To vše bude doplněno lehkým džemovým ocáskem.
Zpracovatelský závod Gakuyini leží na svazích hory Keňa a těží z úrodné sopečné půdy v oblasti a vysoké nadmořské výšky 1700 m n. m. Sopečná půda umožňuje získat neuvěřitelně vhodnou půdu pro kořeny a jedinečnou směs minerálů a živin. Do této továrny dodává kávu asi 1500 farmářů. Továrna je také součástí jednoho z družstev, kterému se v posledních pěti letech trvale daří vyplácet farmářům nejlepší ceny. Dále také podniká kroky k udržitelnější produkci kávy tím, že recykluje vodu používanou při zpracování kávy a distribuuje hnůj, který lze použít jako hnojivo.
Během zpracování se třešně nejprve ručně třídí, aby se zjistilo, zda se nejedná o nezralé nebo přezrálé třešně. Kávy jsou poté roztříděny podle hustoty do tří tříd. Třídy 1 a 2 jdou do fermentace odděleně. Třída 3 je považována za nízkou třídu, tudíž dále nepokračuje. Káva se poté fermentuje 16-24 hodin v uzavřeném prostoru. Fermentaci následuje promytí a opětovné roztřídění podle hustoty v pracích kanálech a namáčení pod čistou vodou po dobu 16-18 hodin. Poté se káva suší na slunci na afrických postelích a během nejsilnějšího slunce v poledne se přikrývá vrstvou igelitu.