Výběrová káva Keňa KAINAMUI z dánské pražírny April Coffee je charakteristická tóny angreštu, červeného jablka a květin.
Již druhým rokem můžeme pracovat s tímto fenomenálním výběrem z mycí stanice Kainamui. Tato káva má mnoho vynikajících vlastností, nejčastěji je však považována za kávu s výrazným květinovým a jemnějším chuťovým projevem, přičemž si stále zachovává výraznou kyselost. Třešně sesbírané od přibližně 985 členů farmářského družstva New Ngariama se dodávají do továrny Kainamui, kde se před rozvlákněním a praním třídí podle zralosti a kvalitativních skupin. Káva se fermentuje 24 až 48 hodin v závislosti na hustotě a poté se suší na vyvýšených lůžkách v průměrné délce 10 dnů. Tato konkrétní šarže byla vytříděna a pomleta, tříděna AA podle velikosti a hustoty zrn.
Při zpracovávání promytou metodou třešně projdou takzvanou loupačkou, kde při obrovské rychlosti narážejí do kovových disků s výběžky nebo hroty, a tím je z nich odstraněna slupka i dužina. Po tomto kroku nám zůstane zelené zrnko, na kterém ale ještě zbytky dužiny (cukru) zůstaly. Aby se daly tyto pozůstatky po dužině odstranit jednodušeji, tak se zrna nechají po několik, často i desítek, hodin, fermentovat v tancích. Po fermentaci je dužina oddělena od zrníčka a půjde snáze dolů. Tady se dostáváme ke kroku, kvůli kterému tuto metodu nazýváme právě promytá. Káva se z tanků přesune do přemývacího kanálu, kde se omývají zrnka s vodou a odstraňují se z nich poslední zbytky cukrů - dužiny.
- Nadmořská výška: 1750 m n. m.