Indonésie MT. ARGOPURO

od Pale Coffee

Napsat první hodnocení
Momentálně vyprodáno

Typ balení:

 
Pražírna
Pale Coffee
Země původu
Indonésie výběrová káva Indonésie
Region
Jáva
Odrůda
Kartika, S795
Použití
Espresso
Způsob zpracování
Anaerobní
Chuťový profil
Broskve, Rum, Skořice, Toffee
Stupeň pražení
Střední až středně tmavé
Metoda přípravy
Moka konvička, Espresso

Velmi komplexní šálek ve kterém se prolínají sladké tóny broskví s hřejivou ostrostí skořice je ideální do zimního počasí. Rafinovaná bohatost rumu dodává chuťovému profilu hloubku, zatímco sametové podtóny karamelu přinášejí luxusní sladkost, což vede k jedinečně vrstevnatému a uspokojivému zážitku.

Oblast na východní Jávě, která se rozkládá na svazích sopky Argopuro, je díky bohaté sopečné půdě a vysoké nadmořské výšce známá svou produkcí kávy. Ikonická sopka vytváří nádhernou krajinu Javanase v regentství Situbondo. V době, kdy se káva v Indonésii začala pěstovat, bylo běžné, že holandští kolonizátoři pěstovali na velkých pozemcích nekvalitní kávovník Robusta.

Ve 21. století však došlo k posunu směrem k arabice, zejména na východní Jávě, kde se objevilo více mikrolotů vlastněných producenty experimentujícími s novými, inovativními metodami zpracování. Tento lot je jedním z příkladů této revoluce v kvalitě kávy v Indonésii. Producent Pak Muhlisin založil v roce 2014 družstvo Pokmas Walida, které sdružuje výrobce v oblasti a šíří osvětu o nových metodách zpracování, které zlepšují kvalitu. 

Během sklizně každý producent pečlivě ručně sbírá třešně a převáží je do sběrné stanice přilehlé k mokrému mlýnu Pokmas Walida. Zde se třešně ponoří do vody — tím se odstraní nezralé třešně a další nečistoty. Po vytřídění se káva vloží do velkých nádrží s vodou a na 72 hodin se přikryje, aby se zahájila fermentace. Tím se rozkládá vnější sliz, což přispívá k vytvoření jedinečného chuťového profilu. Po ukončení fermentace se třešně rovnoměrně rozprostřou na krytá vyvýšená lůžka, kde se suší 15 dní, a poté se přesunou na plachtové terasy, kde se suší dalších 10 dní. Třešně se pravidelně přemísťují, aby se zabránilo vzniku plísní a nechtěné fermentaci. Po dosažení ideálního obsahu vody je káva připravena k loupání. Usušené třešně se převezou nákladním autem do 50 km vzdáleného mlýna, kde se před vývozem vyloupou a nechají odpočinout.

  • Nadmořská výška: 1 200 - 1 400 m n. m.

Hodnocení

Zatím žádné hodnocení

🤩 Označte hvězdičkami, jak Vám káva chutnala, a pomůžete tak dalším s výběrem.

Diskuze

Zatím žádné otázky

Zeptejte se nás, co Vás na produktu zajímá, a my Vám rádi okamžitě odpovíme.



Co o Kofiu říkají kávomilové

Hezká a někdy i méně hezká slůvka

99% kávomilů doporučuje Kofio
5899 recenzí
Neměli mou požadovaný ruční mlýnek skladem, ale postavili se k tomu skvěle a vyřešili to tak, že jsem na tom ještě lépe, než bych ...
Barbora
Líšnice
Naprosto bleskové doručení do druhého dne. Už několikátý nákup, vždy spokojenost.
Kristýna
Statenice
Celkově velká spokojenost, jsem velkým fanouškem českých pražíren a domácí přípravy kávy, zde mám na jednom místě velký výběr káv ...
Anna
Praha
Ochota, laskavost a vstřícnost. Než by nechali kávu "zestárnout na polici", raději včas sníží cenu. Vynikající komunikace s e-shop...
Pavel
Kopřivnice
Mile mě překvapilo jak byl balíček krásně zabalen a blesková rychlost doručení. Kvalita byla, samozřejmě, perfektní!
Alena
Plzeň
Neuvěřitelně rychlé vyřízení. Než jsem se nadála, dárek byl doma. Velice milý, ale přesto profesionální přístup. Děkuji...
Marcela
Praha
Velmi rychle vyřízeno a dodáno i s menším dárkem, takže jsem byla mile překvapena, a teď čekám, co na to řekne ten, pro koho je to...
Simona
Únanov
Doprava do jednoho dne. Reklamace do jednoho dne. Milá obsluha. Příznivé ceny. Vstřícnost. Rychlost odezvy na podpoře.
Lukas
Pardubice