Výběrová káva Indonésie KERINCI ze švédské pražírny Gringo Nordic je charakteristická tóny tropického ovoce a broskve.
Tato káva pochází od Koerintji Barokah Bersama Cooperative, oceňované organizace pěstitelů kávy s 320 členy, kteří žijí a hospodaří na úpatí hory Kerinci na Sumatře. Nejprve to však byla nizozemská koloniální vláda, která v 17. století vysadila první kávovníky v Indonésii kolem Batavie (Jakarta). Ty první sazenice byly zničeny při povodních. Na počátku 18. století odcházely první vývozy kávy do Evropy z přístavu Jáva na lodích holandské Východoindické společnosti. Jen o několik let později vláda vyvážela několik tisíc liber kávy ročně, čímž se Indonésie stala první zemí mimo Arabský poloostrov a Etiopii, která pěstovala kávu v komerčních objemech.
Zrna se po sklizni fermentují ve vlastním cukru v bezkyslíkatém, tzv. anaerobním prostředí a poté se pomalu suší na vyvýšených sušících lůžkách. Výsledkem je nezaměnitelná anaerobní káva, u níž se uzavřená fermentace skutečně podepsala na jejím chuťovém charakteru. Výsledkem je ovocná káva s výraznou sladkostí, která je vyvážená kulatou, charakteristickou a příjemnou plností.
- Nadmořská výška: 1400 - 1700 m n. m.