V úvodním taktu sezony pocházející z Hondurasu, přinášíme El Urraco ze Santa Bárbara, která představuje šťavnatý šálek, který září notami klementinek, třešní a sladkého medu. Tato káva, vypěstovaná Javierem Fernandezem a upražená ve Square Mile, je symbolickým zastoupením lehkosti a sladkosti, která povznese váš každodenní kávový rituál na novou úroveň. Lehce pražená varieta Catuai podtrhuje jedinečnost této kávy, zdůrazňuje její chutě a vytváří dokonale vyvážený a harmonický nápoj. Od první lžičky až po poslední kapku vás El Urraco omámí svou svěžestí a jedinečným buketem chutí. Ochutnejte a prožijte tento kávový zážitek!
Kávu El Urraco světu představil Benjamin La Paz ze společnosti Beneficio San Vicente (BSV), pod kterou spadá i farmář Javier Fernandez. Ben je smluvním partnerem BSV pro suché mletí a zároveň je marketingovým zástupcem všech farmářů, jako je Javier, kteří zpracovávají svou kávu prostřednictvím BSV, a spojuje je přímo s pražírnami. Zajímavé je, že všechny farmy, které spolupracují s Beneficio San Vicente v rámci Santa Bárbara, se nacházejí na stejné hoře a zajišťují vysokou kvalitu a širokou škálu profilů, které lze v jejich kávách najít - od hluboké čokoládové klasiky až po jasné, živé showstoppery - je dechberoucí.
Promytá metoda zpracování kávy je jedna z nejčastěji používaných technik, která zdůrazňuje jemnost a komplexnost chuti. Tento proces začíná odstraněním plodu kávového stromu od zrna, které se pak umístí do vodních nádrží, kde probíhá fermentace, díky které se od zrn oddělují zbytky dužniny. Po fermentaci se zrna důkladně opláchnou a nechají se vysušit, buď na slunci nebo v sušárnách. Tato technika, ačkoliv náročnější a dražší ve srovnání s ostatními, produkuje čistou kávu s výraznými ovocnými tóny a vysokou aciditou, které jsou v kávovém světě vysoce ceněny.
- Nadmořská výška: 1500 m n. m.
- Farmář: Javier Fernandez