Výběrová káva Ekvádor LA PAPAYA NATURAL z dánské pražírny La Cabra Coffee je charakteristická tóny peckového ovoce a mléčné čokolády.
Juan pěstuje především odrůdy Typica "Mejorado", vylepšenou verzi odrůdy, která se poprvé pěstovala na experimentálních farmách Nestlé na severu Ekvádoru. Juan přičítá svůj úspěch kombinaci vysokého výnosu a neuvěřitelné kvality šálků, kterou tyto rostliny Mejorado poskytují. Tato šarže je tradiční přírodní Typica, sušená v Juanových sušárnách krytých igelitem. Zde se neustále měří vlhkost a teplota, přičemž vedoucí farmy Segundo otevírá okna a spouští ventilátory, když se hodnoty začnou zvyšovat. Celkový proces sušení trvá 20-30 dní.
Jsme rádi, že můžeme pokračovat ve spolupráci s Juanem Peňou, majitelem restaurací Hacienda La Papaya a Cafexporto. Od setkání v Aarhusu v roce 2018 jsme nakoupili mnoho malých experimentálních šarží a pokračujeme v konverzaci prostřednictvím vysoce kvalitní kávy. V posledních dvou letech Juan rozšířil svou práci, společně s námi vyváží do Evropy více kávy Hacienda La Papaya a zahájil projekt CafExporto, v rámci kterého spolupracuje s farmami po celém Ekvádoru. Jsme více než nadšeni, že můžeme rozšířit naši spolupráci s Juanem a podělit se o jeho vynikající práci s širším publikem. Juana a jeho tým jsme mohli navštívit v listopadu 2021, a to jak na haciendě, tak na základně Cafexporto v nedalekém městě Cuenca, na samém konci sklizně. Zde jsme mohli ochutnat rozsáhlý výběr z úrody a rozhodnout o kávách, o které se s vámi nyní s hrdostí dělíme.
- Nadmořská výška: 2000 m n. m.
- Sběr: srpen 2021