Přichází káva, která vás pohladí svou sladkostí a zároveň okouzlí ovocnými tóny. Tato anaerobně zpracovaná kávička z Guatemaly od pražírny Playgroud Coffee nabízí bohatou sladkost čokolády a vanilky společně s příjemně ovocným aroma jahod. Osvěžte i vy své chuťové pohárky touto lahodnou kávou.
Kávová oblast Antigua se rozkládá v údolí obklopeném třemi sopkami: Agua, Acatenango a Fuego. Káva pěstovaná v Antigue je obohacena sopečnou půdou a má tendenci dobře zadržovat vlhkost. Hlavním stínícím stromem v regionu Antigua je gravilea, která pomáhá chránit kávu před mrazem. Hlavní město v regionu se také jmenuje Antigua. Je kulturním centrem cestovního ruchu, protože je starobylým hlavním městem Mayů. Nárůst turistického ruchu přilákal do města mnoho místních obyvatel i cizinců. Demografický tlak vytváří v regionu poptávku po nemovitostech a zemědělci jsou lákáni lukrativními nabídkami na prodej své půdy. Klíčem k udržení kávy v oblasti je zajistit, aby zemědělci byli odměňováni za kvalitu, kterou produkují. V nadmořské výšce mezi 1300 a 1600 metry nad mořem poté leží farma Finca Gascon, na které byla vypěstována právě tato káva. V tak vysoké nadmořské výšce dozrávají třešně pomalu, čímž se maximálně využívá tento úžasný prostor. Felipe Contreras, teprve 26letý farmář, je jedním z mála producentů, kteří pěstovanou kávu také praží.
Aby byla zajištěna maximální šťavnatost, byla vybrána anaerobní metoda zpracování. Právě ta kávovým zrnům napomáhá udržet si ovocné a výrazné chutě, které všichni právě na anaerobkách tolik zbožňujeme! Kávové třešně uzavřeli na 96 hodin do barelů, kde fermentovaly bez přístupu vzduchu. Celý proces fermentace je v sudech pomalejší, než kdyby byl na vzduchu, protože bakterie potřebují k fermentaci vzduch. Následně celé třešně sušili na vyvýšených lůžkách po dobu 30 dnů.
- Nadmořská výška: 1300 - 1600 m n. m.