Slaďoučká káva z Guatemaly přesně tak, jak ji máme rádi a teď i v drip sáčku. V chuti na vás čeká lahodná chuť lesního ovoce a sladkého bezinkového sirupu. Zkrátka ideální kafe pro všechny mlsné jazýčky!
Kdo by neslyšel o Huehuetenangu, nejznámějším guatemalském kávovém regionu? Ale kdo ví, že existuje část Huehuetenanga, která je tak suchá, že tam nikdo kávu nepěstuje. Ale počkat, někdo to přece jen dělá. Prosím, seznamte se s Dianou a Hectorem Ovalleovými, kteří dokázali nemožné. Diana a Hector se v kávě narodili a je jejich součástí. Historie rodiny sahá až do konce 19. století, kdy jejich předkové přišli do odlehlého kraje Aqua Dulce v Huehuetenangu. Nejprve založili plantáž cukrové třtiny, ale bez většího úspěchu. Rozhodli se pro změnu a začali pěstovat kávu. Tehdy se zrodila jejich láska a vášeň pro kávu, která v rodině zůstala dodnes. Diana a Hector jsou příkladem nového přístupu ke kávě. Zaměřují se na své farmy a styl řízení, maximální výkonnost a trvanlivost. Protože voda je v této části regionu velkým problémem, jen velmi zřídka zpracovávají kávu v promytém stavu a soustředí se na výrobu naturálních a honey káv.
Při suché metodě jsou třešně po sběru rozprostřeny v tenké vrstvě na betonová patia, nebo na africké postele, kde se suší. Případně se na dosušování používají i mechanické sušičky. Káva musí být pravidelně otáčená, aby se zamezilo vytváření plísní a nezapočala nechtěná fermentace. Když je sušení u konce, ať na slunci nebo v sušičce, slupka se mechanicky odstraní v takzvaném dry millu.
- Nadmořská výška: 1700 - 1900 m n. m.