Když si dopřejete šálek kávy z guatemalské farmy Finca La Senda, ochutnáte nejen bohatství chutí, ale i hlubokou historii. Představte si svěží směs chutí a aromat, která zahrnují tóny sladkých meruněk a zralých broskví. V každém doušku najdete sladkost peckovin, jasnou kyselinku a příjemnou šťavnatost. Toto vše díky dokonalým podmínkám půdy obohacené sopkou Volcan de Fuego a unikátním postupům fermentace a zpracování, které tato farma aplikuje.
Finca La Senda má své kořeny ve 40. letech 20. století, kdy byl Arnoldův otec průkopníkem v pěstování kávy v malebné oblasti Aldea el Socorro v Acatenangu. Farma, která se rozkládá od vesnice až k hoře nazývané "Balàm" - což v místním jazyce znamená "tygr", má výsadní polohu v nadmořské výšce mezi 1.550 a 1.970 metry. Arnoldo Pérez Melendez, poháněn láskou ke kávě a vědomím jejího významu pro mnoho místních rodin, se zavázal posunout kvalitu své kávy na novou úroveň. A to se mu podařilo díky spolupráci s obchodníky s kávou, kteří ocenili potenciál jeho kávových třešní.
Avšak Arnoldovo hledání dokonalosti nekončí. Pod jeho vedením se farma neustále zdokonaluje ve svých metodách zpracování, zkouší nové fermentační techniky a experimentuje s různými odrůdami kávovníku, z nichž Caturra, Bourbon a Typica představují hlavní část produkce. Přímo tato šarže byla zpracována naturálně. Díky tomuto způsobu zpracování plně vynikne její chuťový potenciál. Zrnka se po očištění nechají nškolik hodin fermentovat a poté sušit na vyvýšených afrických postelích do dosažení optimálního procenta vlhkosti. Vize Finca La Senda je jasná - stát se referencí ve světě výběrové kávy, a zároveň si zachovat otevřenou mysl a neustále se učit od svých partnerů a zákazníků. A na základě neodolatelné chutě kávy, která z této jedinečné farmy pochází, můžeme říci, že jsou na správné cestě.
- Nadmořská výška: 1.550 - 1.970 m n. m.
- Sklizeň: 11/22-3/23
- Producent: Arnoldo Pérez Melendez