Užijte si lahodný okamžik s touto kávičkou od pražírny The Barn. Šálek této promyté kávy z Guatemaly skrývá aroma mléčné čokolády a bobulového ovoce, které je doplněno lehkou aciditou bílých hroznů. Dopřejte si i vy tuto lahodnou kávičku!
Oblast Huehuetenango je domovem některých velice oblíbených guatemalských výrobců. La Cumbre - vrchol - je jedním z nejvyšších bodů v oblasti, která obklopuje město San Antonio Huista. Bohatá, zelená krajina nabízí fantastický terroir pro kávu. Catalina produkuje odrůdy Caturra, Bourbon a Pache. Napříč farmou rostou stálezelené stromy grevillie, které poskytují stín pro různé druhy kávy. Tato káva je výsledkem velkého úsilí Cataliny a její rodiny; sama se stará o její zpracování. Díky strmému terénu se pytle s třešněmi přesouvají z farmy na silnici pomocí koní a poté se nakládají do nákladního auta, které je převáží do mlýna.
Při promyté metodě třešně nejprve projdou loupačkou, která odstraní slupku i dužinu. Zbývající zelené zrníčko s pozůstatky dužiny se poté fermentuje několik hodin, aby se snadněji oddělila právě zbývající dužina. Po fermentaci se zrna omývají vodou, aby se odstranily zbytky cukru. Káva se poté suší na slunci na betonových plochách nebo vyvýšených postelích. V některých případech se používají mechanické sušičky, pokud venkovní podmínky nejsou vhodné. Výsledná káva zpracovaná touto metodou má čistší chuť, vyšší aciditu a výrazné ovocné tóny.
- Nadmořská výška: 1700 m n. m.